1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. urheilu

Mestarijoukkueen valmentaja: tulossa poikkeuksellisen tasainen Korisliiga

Joensuulaisen Kataja Basketin valmentaja Jukka Toijalan mukaan pienempi joukkueiden määrä ja muutettu ulkomaalaissääntö tekevät alkavasta koripallokaudesta poikkeuksellisen tasaisen ja ennalta-arvaamattoman.

Kuva: Mari Nupponen / Yle

Perjantaina alkavalla Korisliigakaudella pantteripatsasta tavoittelee 10 joukkuetta. Joukkueita on kaksi vähemmän kuin viime kaudella, koska Namika Lahti ja Tapiolan Honka jäivät ulos sarjasta talousvaikeuksien takia.

Viime kauden mestarijoukkue Joensuun Katajan valmentaja Jukka Toijalan arvion mukaan tämä osaltaan tekee Korisliigakaudesta aiempaa tasaisemman.

– Se on tarkoittanut sitä, että näistä joukkueista on siirtynyt pelaajia tasaisesti vähän joka puolelle Korisliiigaa.

Toijalan arvion mukaan vielä tasaisemmaksi korisliigan tekee muutettu ulkomaalaispelaajasääntö, jonka mukaan aiemman kolmen sijasta joukkueessa saa olla nelljä ulkomaalaisvahvistusta.

– Harjoitusotteluita ja lähtötasoa seuranneena totean, että sarja tulee olemaan huomattavasti tasaisempi ja arvaamattomampi. Mielestäni jokaisella Korisliigan joukkueella on vähintäänkin hyvä viisikko ja se takaa sen, että yhtään niin sanotusti helppoa peliä ei ole luvassa. Ja sehän on katsojille hieno juttu, että sarja tulee olemaan todella mielenkiintoinen, Toijala toteaa.

"Joukkue haluaa toistaa mestaruuden"

Yhtään niin sanotusti helppoa peliä ei ole luvassa.

Jukka Toijala

Kataja Basketin kauden ensimmäinen peli on maanantaina Joensuussa, jolloin heidän vieraakseen saapuu Kouvot Kouvolasta.

– Aina kun kausi alkaa niin ollaan hyvillä mielin ja toiveikkaana. Viime kevään juhlista toivuttuaan joukkue varmasti haluaa toistaa mestaruuden. Tavoitteet ovat korkealla, mutta matka on pitkä ja siihen mahtuu kuoppia ja ilon hetkiä, Toijala kuvailee.

Joukkueesta noin puolet on viime kauden mestarijoukkuetta ja puolet uusia kasvoja. Vielä viime metreillä kokoonpanoon on tullut muutoksia.

– Lähdetään rakentamaan ja kehittämään joukkuetta. Puolet on tosiaan vaihtunut ja silloin se tarkoittaa, että palataan alkutekijöihin. Kuten varmaan kaikilla joukkueilla, lähtötaso ei ole se mikä on tavoite. Mutta töitä on tultu tekemään.

Keväällä Joensuussa koettiin ennennäkemätöntä korishuumaa joukkueen menestyksen myötä. Toijala luottaa kannattajiin myös alkavalla kaudella.

– Meillä on ollut aina hyvä yleisö. Viimeisen 14 vuoden aikana yleisöä on ollut takuuvarmasti ja menestys voi poikia lisää porukkaa. Arvostan kovasti meidän kaikkia kannattajia, jotka ovat mukana elämässä meidän tarinaa. Varsinkin vaikeina hetkinä siitä on meille suuri apu, Toijala kiittää.