Pori suojaa vanhainkodin keskustelutilaisuuden ajaksi

Porissa järjestetään tiedotustilaisuus Liinaharjan vanhainkodin muuttamisesta turvapaikanhakijoiden vastaanottokeskukseksi ensi tiistaina. Kaupunki lupaa taata läheisessä koulussa pidettävään tilaisuuteen osallistuvien turvallisuuden, ja tilaisuuden ajaksi järjestetään vartiointi myös Liinaharjan vanhainkotiin.

turvapaikanhakijat
Liinaharjan yli 120-paikkainen vanhainkotikiinteistö on huonossa kunnossa.
Liinaharjan yli 120-paikkainen vanhainkotikiinteistö on huonossa kunnossa.Erkki Alho / Yle

Porin kaupunki järjestää vartioinnin Liinaharjan vanhainkotiin ensi viikon tiistaina pidettävän keskustelutilaisuuden ajaksi. Tarkoitus on turvata kiinteistö, jotta kenellekään ei tule mieleen tehdä ilkivaltaa tilaisuuden aikana.

Myös keskustelutilaisuuteen palkataan vartijoita ja paikalle tulee todennäköisesti myös poliisipartio.

Useissa turvapaikanhakijoita koskevissa keskustelutilaisuuksissa on ollut kiivasta keskustelua ja tilaisuuksien ilmapiiri on saattanut muodostua painostavaksi.

"Turvallista tulla"

Kaupunginjohtaja Aino-Maija Luukkonen lupaa, että kaupunkilaisten turvallisuus taataan ja kenenkään ei pidä pelätä keskustelutilaisuuteen saapumista.

–Paneudumme turvallisuuteen samalla tavalla kuin Reposaaressa järjestetyssä tilaisuudessa. Tilaisuuteen voi tulla turvallisin mielin ja kysymyksiä kannattaa esittää kaikista mahdollisista asioista, Luukkonen sanoo.

Tilaisuus pidetään Länsi-Porin koululla kello 18.30 alkaen. Ovet avataan puolta tuntia aiemmin.

Tilaisuudessa ovat mukana Suomen Punainen Risti, Lounais-Suomen poliisi ja Porin kaupunki. Järjestelyistä vastaavat yhteistyössä Yle Satakunta, Satakunnan Kansa ja Porin kaupunki.