Hyppää sisältöön

Tervetuloa seminaariin Helsinkiin – halvin lippu 890 euroa

Tuhannet yritysjohtajat kokoontuvat tänään Helsinkiin verkostoitumaan ja ennen kaikkea hakemaan inspiraatiota. Puhujina on muun muassa Yhdysvaltain keskuspankin edellinen pääjohtaja Ben Bernanke. Edullisin pääsylippu heltiää 890 eurolla.

Yhdysvaltain keskuspankin edellinen pääjohtaja Ben Bernanke puhu yritysjohtajille suunnatussa seminaarissa Helsingissä. Valokuvassa Bernake on Washingtonissa vuonna 2014. Kuva: Jim Lo Scalzo / EPA

Nordic Business Forum (NBF) järjestetään kuudetta kertaa. Liput Messukeskukseen myytiin kuudessa päivässä loppuun jo vuosi sitten. Lisäliputkin kaksipäiväiseen tilaisuuteen myytiin loppuun jo keväällä.

Kysyntää ei ole jarruttanut sekään, että edullisin hinta on 890 euroa. Kallein lippu on yli kolme tuhatta euroa. Sillä pääsee salin ensimmäiseen tai toiseen riviin.

Tilaisuuteen on tulossa pitkälti yli viisi tuhatta osallistujaa – yritysjohtoa kaikilta toimialoilta, professoreita ja sijoittajia. Tilaisuudesta haetaan verkostoitumista ja ennen kaikkea inspiraatiota bisnesmaailmaan.

NBF on ollut yrityksenä todellinen start-up-menestys. Kuusi vuotta sitten Jyväskylässä yrittäjille ja yritysjohdolle perustettu seminaaritapahtuma nousi kaiken kansan tietoisuuteen viimeistään viime vuonna, jolloin pääpuhujana oli kehonrakentaja, elokuvatähti, kuvernööri Arnold Schwarzenegger.

Puhujina ovat tänä vuonna muun muassa shakkitähti Garri Kasparov ja uutta mediamaailmaa järisyttänyt Arianna Huffington. Yhdysvaltain keskuspankin pääjohtajan tehtävät viime vuonna jättänyttä Ben Bernankea haastattelee tilaisuudessa Björn Wahlroos.

NBF:n mukaan kansainvälisten tähtien hankkiminen puhujiksi on helpottunut tapahtuman maineen kasvaessa. Esiintyjien agentuuritoimistoja on entistä helpompi lähestyä.

Vastaavia seminaareja järjestetään toki muuallakin. World Economic Forum pidetään Abu Dhabissa ensi kuun lopulla.