1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. puhelinkeskukset

Rovaniemen kaupunki vaihtaa puhelinoperaattoria – aiheuttaa häiriöitä puhelinpalveluissa

Rovaniemen kaupunki vaihtaa teleoperaattoria torstain 1.10. ja maanantain 5.10. välisenä aikana. Muutos on aiheuttanut häiriöitä ja katkoksia kaupungin puhelinpalveluissa.

puhelinkeskukset
Rovaniemen Terveyskeskus.
Rovaniemen Terveyskeskus.Sauli Antikainen / Yle

Rovaniemen kaupunki tiedottaa häiriöistä kaupungin puhelinpalveluissa. Rovaniemen kaupunki vaihtaa teleoperaattoria ja muutostyöt ovat aiheuttaneet häiriöitä.

Kaupungin mukaan terveyskeskuksen tiimien takaisinsoittojonoja ei voida purkaa täysin tämän päivän eli torstain aikana. Kiireellistä hoitoa tarvitsevan kannattaa tänään käydä paikan päällä terveysasemalla. Puhelut ovat kuitenkin menneet perille terveyspalvelujen järjestelmään.

Myös muiden palveluiden takaisinsoittopyyntöjen käsittelyssä on ongelmia. Näitä palveluja ovat kaupungin sosiaalipalvelut ja kaupunkilaisten palvelupiste Osviitta. Häiriöistä johtuen puhelinpalvelut ovat ruuhkautuneet, eivätkä näihin palveluihin asiakkaat välttämättä pääse tällä hetkellä läpi.

Rovaniemen tietohallintojohtaja Harri Ihalainen kehottaa asiakkaita soittamaan palvelunumeroihin myöhemmin, jos palveluihin ei pääse läpi tällä hetkellä ja, jos tilanne ei ole akuutti.

Kaupungin puhelinvaihteen numero ei muutu - terveyskeskuksen vaihteen numero poistuu

Kaupunki vaihtaa siis teleoperaattoria, mutta kaupungin puhelinvaihde vastaa edelleen numerossa 0163221.

Terveyskeskuksen vaihteen numero 01632241 sen sijaan poistuu käytöstä. Rovaniemen kaupunki kehottaa jatkossa soittamaan suoraan terveyskeskuksen palvelunumeroihin. Kaupungin vaihde yhdistää myös terveyskeskuksen numeroihin.

Kaupunki tiedottaa, kun häiriötilanne puhelinpalveluissa on ohi.

Lue seuraavaksi