Loukkaantuminen keskeyttää alppihiihtäjä Merle Soppelan kauden

Soppela on kaatunut alppimaajoukkueen jäätikköleirillä Saas Feessä viime viikonloppuna. Kaatumisen vuoksi Soppela on poissa kisakentiltä tällä kaudella. Soppela pystyy palaamaan harjoittelun pariin maalis-huhtikuun taitteessa.

urheilu
Merle Soppela
Merle Soppela Levillä marraskuussa 2014Sauli Antikainen / Yle

Rovaniemeläistä Santa Claus Ski Teanua edustavan alppihiihtäjän Merle Soppelan kausi keskeytyy. Soppela on kaatunut alppimaajoukkueen jäätikköleirillä Saas Feessä viime viikonloppuna. Kaatumisen vuoksi Soppelan polven eturistiside ja kierukka ovat repeytyneet. Asiasta kertoo Ski Sport Finland tiedotteessaan. Asian vahvistaa Santa Ski Sport Finlandin viestintä.

Tiedotteen mukaan Soppelan kuntoutumisprosessi tulee kestämään kuusi kuukautta ja paluu harjoittelun ja alppihiihdon pariin tapahtuu maalis-huhtikuun taitteessa.

Leviltä marraskuun puolivälissä starttaava pujottelun maailmancup-kiertue on Soppelan osalta ohi.

Soppelalla on kuitenkin vahva aikomus palata kilparadoille.

– Olen laskenut viime päivät paremmin kuin ikinä. Nyt jos koskaan pujottelu on ollut hanskassa ja kulkenut. Tapahtuneesta on vaikea hakea mitään positiivista, mutta olosuhteisiin nähden hyvää tässä on se, että suksille pääsen vielä tulevan talven aikana Suomessa. Lisäksi lajiharjoittelu jäätiköllä on mahdollista aloittaa jo huhtikuussa, kun normaalisti sinne siirrytään vasta heinä- elokuun taitteessa, kommentoi Soppela tiedotteessa.

Vahvasti menneen treenikauden puolesta puhuu myös alppimaajoukkueen päävalmentaja Janne Haarala.

– Merle on löytänyt laskuunsa aivan uudenlaisen otteen ja kehitys on ollut erittäin positiivista. Treenaaminen on ollut suoraan sanottuna kuin huippu-urheilijan oppikirjasta ja näin ollen myös vertailuissa ulkomaisiin kilpasisariinsa on Soppelan vauhdin kehitys ollut silmin nähden merkittävää, Haarala kommentoi tiedotteessa.