1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Markus Mustajärvi

Kansanedustaja Mustajärvi: Tuen Väyrysen kansalaisaloitetta

Kansanedustaja Markus Mustajärvi (vas.) kertoo tukevansa europarlamentaarikko Paavo Väyrysen (kesk.) kansalaisaloitetta kansanäänestyksen järjestämisestä eurosta.

Markus Mustajärvi
Markus Mustajärvi
Markus MustajärviYle

Lappilainen kansanedustaja Markus Mustajärvi (vas.) kertoo allekirjoittaneensa europarlamentaarikko Paavo Väyrysen (kesk.) kansalaisaloitteen kansanäänestyksen järjestämiseksi eurosta.

Mustajärvi perustelee allekirjoitustaan seuraavasti lähettämässään mediatiedotteessa:

– Aikoinaan, kun Suomi vietiin EU:n jäseneksi, sanottiin, että eihän se tarkoita yhteistä valuuttaa. Sitten kun yhteinen valuutta tuli, sanottiin, ettei se tarkoita yhteisiä vastuita. Nyt Suomi on sidottu luxemburgilaisen pankin, Euroopan vakausmekanismin jäseneksi ja suomalaisten veronmaksajien rahaa valuu muun muassa Saksan ja Ranskan pankkien tukemiseen. EVM:ssa johtajilla on syytesuoja ja asiakirjat ovat salaisia. Viime kaudella hyväksytty talouskurisopimus rajoittaa entisestään kansallisesti järkevää taloudenpitoa.

– Näistä syistä tuen Väyrysen aloitetta ja toivon, että aloitteen allekirjoittaa mahdollisimman moni kansalainen. On tärkeää käydä läpi eurojäsenyyden turmiollisuus suomalaisille, etenkin nykyisessä taloustilanteessa.

Väyrynen on tehnyt kansalaisaloitteen Suomen jäsenyydestä euroalueesta ja markan palauttamisesta käyttöön euron rinnakkaisvaluuttana heinäkuun puolivälissä. Sen on allekirjoittanut netissä lähes 45 000 suomalaista.

Kansalaisaloite etenee eduskunnan käsiteltäväksi, jos se on kerännyt vähintään 50 000 kannatusilmoitusta kuuden kuukauden kuluessa.

Lue seuraavaksi