Katja Peacock avaa naisen elämää Riihimäellä

Riihimäen Teatterin näyttelijä Katja Peacock kertoo ensimmäisessä sooloesityksessään naisen elämästä arjessa ja juhlassa.

Riihimäki
Katja Peacock mikrofonin ääressä
Kari Paukola

Riihimäen Teatterin näyttelijä Katja Peacock on uuden äärellä: hänen elämänsä ensimmäisen pitkän sooloesityksen ensi-ilta on torstaina 1. lokakuuta Riihimäellä. Luvassa on ravintolateatteria Riihimäen Teatterin ja hotelli Scandicin illassa. Esitys Et löydä parempaa koostuu teksteistä ja lauluista, jotka kuljettavat tarinaa eteenpäin.

– Musiikki on minulle älyttömän tärkeätä. On hienoa päästä laulamaan vanhoja ja uusia kappaleita, sekä koskettavia että humoristisia, kertoo Peacock.

– Osa lauluista on tehty jo ennen kuin olin edes syntynyt. Osa on siltä ajalta, kun olin 6-vuotias. Lea Lavenin biisit soivat aikoinaan ahkeraan, kuten esimerkiksi Ei oo, ei tuu, joka tässäkin esityksessä kuullaan. Niitä on ihanaa laulaa!

Esityksen yksi kokonaisuus perustuu Vita Anderssenin runoon, kertoo Katja Peacock.

– Sitten on minun ja ohjaaja Taru Kivisen tekstejä, jotka kertovat miehistä ja naisista, yleismaailmallisia totuuksia tai ainakin väitteitä.

– Varsinaisesti lavalla ei nähdä yhtään roolihahmoa vaan siellä olen minä, Katja. Ei ehkä ihan arkiverkkari-Katja sentään!

Riihimäellä on aiemminkin tehty ravintolateatteria, mutta silti esityksen vastaanotto jännittää näyttelijää – vielä 25 teatterivuoden jälkeenkin.

– Tiedän, että mun ikäiset naiset reagoivat joihinkin asioihin tässä aika voimakkaasti, koska ne ovat sukupolvi- ja sukupuoliasioita. Kiva nähdä myös, miten miehet tähän reagoivat.

– Tässä ollaan hetkittäin olennaisen äärellä. Se on pikkuisen pelottavaa, kun ei ole roolia, jonka takana voisi olla piilossa. Toisaalta, aina pitää pyrkiä uutta tekemään ja uutta näyttämään. Ettei lakkaa kehittymästä, miettii Katja Peacock.