Digita: Osa antenni-tv -verkon kanavista haettava uudelleen Rovaniemellä

Antenni-tv-verkon rinnakkaislähetykset Rovaniemen päälähetinasemalla ovat päättyneet tänään. Muutoksen takia E-kanavanipun kanavat on haettava uudelleen, tiedottaa Digita.

Kanavanippu E
Kanavahakuun pääsee käsiksi painamalla Television tai digiboksin kaukosäätimestä Menu-painiketta.
Meri Marjala / Yle

Antenni-tv-verkon E-kanavanipun rinnakkaislähetykset ovat päättyneet Rovaniemen päälähetinasemalla tänään torstaina.

E-kanavanipun vanhan lähetystaajuuden poistuessa käytöstä ja kahden viikon pituisten rinnakkaislähetyksen päätyttyä tv-katsojien tulee hakea E-kanavanipun kanavat uudelleen. E-kanavanipun uusi lähetystaajuus on 610 MHz eli kanava 38.

Rovaniemen tv-asemalta lähetettävistä tv-kanavista muutos koskee TV5 kanavaa ja Jim-kanavaa.

Yhteisantennikiinteistöissä tehtävä muutoksia antennijärjestelmiin

Taajuusmuutosten vuoksi antennijärjestelmiin on tehtävä muutoksia niissä taloyhtiöissä ja julkisissa rakennuksissa, jotka vastaanottavat televisiolähetyksiä yhteisantenniverkon kautta.

Yhteisantennikiinteistöissä, joissa ei ole vielä tehty taajuusmuutoksen edellyttämiä antennijärjestelmän muutoksia, E-kanavanipun kanavat eivät näy torstain jälkeen. Näissä tilanteissa yhteisantennikiinteistöstä vastaavien isännöitsijöiden tulee olla yhteydessä antenniurakoitsijaan.

Taloyhtiössä asukkaiden on tehtävä kanavahaku uudelleen

Rivi-, pari- ja kerrostaloissa taloyhtiön asukkaiden on tehtävä tv-vastaanottimien kanavahaku antenniurakoitsijan tekemän viritystyön jälkeen. Taloyhtiöiden velvollisuus on informoida asukkaita ajankohdasta, jolloin kanavahaku on tehtävä.

Omakotitaloissa ei yleensä tarvitse tehdä muutoksia

Omakotitaloissa ja pientaloissa ei yleensä tarvita muutostöitä. Joissakin tapauksissa on kuitenkin mahdollista, että antennijärjestelmään täytyy tehdä muutoksia.

Mikäli pientalon antennijärjestelmä on kunnossa, riittää TV-vastaanottimien kanavahaku sen jälkeen, kun taajuusmuutos on tehty alueella.