Docventuresia fanitetaan kisakatsomossa

Docventures-lähetykset innoittavat ihmisiä katsomaan elokuvaa suurella joukolla. Elokuvan lisäksi myös aiheesta keskusteleminen on tärkeää.

Kotimaa
Pahviset Riku Rantala ja Tunna Milonoff seisovat Bar Kukassa Turun docventures-illassa.
Kimmo Gustafsson / Yle

Ravintola pullistelee katsojista, kun Docventures-dokumenttielokuva valtaa iltaelämän.

– Ihmiset haluavat yhteisöllisyyttä. Täällä voidaan keskustella elokuvasta ja asioista samalla tavalla kuin studiovieraat keskustelevat televisiossa Riku Rantalan ja Tunna Milonoffin kanssa, Docventures goes Turku -kisakatsomon järjestäjiin kuuluva Oona Komonen kertoo.

– Riku ja Tunna tekevät nuorten parissa näkyvää työtä sosiaalisessa mediassa ja saavat ihmiset liikkeelle, tapahtumaa niin ikään järjestämässä oleva Joonas Särkioja jakaa kiitosta Docventures-konseptin isille.

Kokoontuminen anniskeluravintolassa saattaa arveluttaa ensikertalaista. Komosen ja Särkiojan mielestä paikka on kuitenkin juuri sopiva.

– Täällä on rento meininki, ja keskustella voi myös elokuvan aikana. Ei istuta hiljaa paikallaan, kuten kirkon penkissä, Komonen lataa.

– Ehkä se on juuri rentous, mikä saa ihmiset liikkeelle ja kiinnostumaan aiheesta, Särkioja säestää.

Ilta rakentuu monipuolisuudesta

Docventures-iltoja vetää Turussa kymmenen hengen joukko. Toinen projektikoordinaattoreista Karoliina Rajala on hyvin tyytyväinen vetäjiksi valikoituneisiin ihmisiin.

– Meillä on tosi paljon eri-ikäistä, erinäköistä ja eri taustoista tulevaa porukkaa. Se on rikkaus tälle projektille.

Tietyssä määrin olemme faneja.

Karoliina Rajala

Sosiaalinen media on ollut alusta alkaen keskiössä Docventures-ilmiötä luodessa. Sama pätee myös kisakatsomoon.

– Projektimme pyrkii olemaan erittäin näkyvä myös sosiaalisessa mediassa. Twiittaamisen ja Facebookin lisäksi päivitämme blogia käsittelyssä olevalla aiheella pari kertaa viikossa, Rajala luettelee.

Urheilun kisakatsomoista tuttu fanittaminen on osittain rantautunut myös dokumentti-iltaan.

– Tietyssä määrin olemme faneja, sillä eihän tätä dokumenttikatsomoa muuten olisi. Tapasin Rikun ja Tunnan, ja he ovat karismaattisia ja erittäin välkkyjä tyyppejä, Karoliina Rajala nauraa.