1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. pelastustoimi

Pohjois-Karjalassa varaudutaan pitkään ja voimakkaaseen myrskyyn

Pohjois-Karjalaan odotetaan pitkää ja kovaa myräkkää perjantain ja lauantain väliseksi yöksi. Pelastuslaitos kehottaa ihmisiä tarttumaan sahoihin lauantaiaamuna, jos tielle kaatuneita puita voi siirtää itse turvallisesti.

Kuva: Heikki Haapalainen / Yle

Pohjois-Karjalaan odotetaan myräkkää perjantai-illaksi ja lauantaiyöksi. Tuuli voi yltyä vaarallisen voimakkaaksi. (siirryt toiseen palveluun)

Puuskissa tuulen nopeus saattaa olla 25 metriä sekunnissa.

Pohjois-Karjalan Sähkön käyttöpäällikkö Mikko Leinonen arvioi, että myräkkä alkaa Pohjois-Karjalassa kello 21-23, ja sen ennustetaan päättyvän lauantaiaamuna kello 7-8 välillä.

Ei ketään voi metsään laittaa töihin ennen kuin tuuli laantuu.

Mikko Leinonen

PKS arvioi myrskyn olevan pitkä ja iskevän koko maakuntaan voimakkaasti.

– Kyllä ennusmerkit näyttävät valitettavan huonolita, Leinonen harmittelee.

Koska puissa ovat vielä lehdet ja maa on märkä, puita uskotaan kaatuvan runsaasti. Sähkökatkot saattavat venyä pitkiksi.

– Ei ketään voi metsään laittaa töihin ennen kuin tuuli laantuu. Se on hengenvaarallista, PKS:n käyttöpäällikkö Mikko Leinonen toteaa.

Pelastuslaitos kehottaa omatoimisuuteen

Pohjois-Karjalan pelastuslaitos nostaa valmiutta ennustetun myrskyn vuoksi. Pelastuslaitos on opastanut kuntia, kuinka tulee toimia poikkeustilanteessa.

Trampoliinit ovat herkkiä lähtemään liikkeelle puuskan mukana.

Pohjois-Karjalan pelastuslaitos

Myräkän vuoksi lauantaiaamuna monet tiet saattavat olla tukossa. Pelastuslaitos kehottaa ihmisiä omatoimisuuteen eli tarttumaan sahoihin, jos sen voi turvallisesti tehdä.

Veneen omistajia muistutetaan kiinnittämään jollat napakasti rannoille. Pihoilta on hyvä siirtää suojaan pihakalusteet ja halkopihojen pellit, jotta ne eivät lähde tuulessa lentoon.

– Trampoliinit ovat herkkiä lähtemään liikkeelle puuskan mukana, pelastuslaitos muistuttaa.