1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Susi tai iso koira puri miestä iltalenkillä Ilomantsissa

Susi tai suurikokoinen koira hyökkäsi lenkillä olleen miehen kimppuun keskiviikkona Ilomantsissa. Poliisi sai asiasta ilmoituksen terveyskeskuksen kautta torstaina. Poliisi pyytää havaintoja Huhuksen kylällä irrallaan liikkuvasta ja mahdollisesti vaarallisesta koiraeläimestä.

Susi tai iso koira on purrut miestä Ilomantsissa. Poliisi sai torstaina ilmoituksen Ilomantsin terveyskeskuksesta miehestä, joka on hoidettavana puremien vuoksi.

Mies oli ollut iltalenkillä keskiviikkona Huhuksen kylällä, kun hänen kimppuunsa oli hyökännyt yllättäen suuri koiraeläin. Eläin puri miestä muun muassa reidestä ja käsivarresta ja hänet lähetettiin torstai-iltana hoidettavaksi ja rokotettavaksi Joensuuhun.

Poliisi on jututtanut loukkaantunutta miestä ja pyytänyt rajavartioston partiota ja Ilomantsin suurriista-avun väkeä tekemään tutkintaa ja mahdollista jäljitystä alueella. Tapahtuma-ajan pimeys ja runsas vesisade sekä tapahtumasta kulunut aika vaikeuttavat tutkintaa huomattavasti.

Asian selvittämistä jatketaan perjantaina. Poliisin mukaan Ilomantsin kunta on huomioinut tilanteen alueen koulukuljetuksissa.

Poliisi varoittaa Huhuksen alueella liikkuvia irrallaan olevasta, mahdollisesti vaarallisesta koiraeläimestä. Susi- tai irtokoirahavainnoista pyydetään ilmoittamaan poliisipäivystykseen (0295415320) tai hätäkeskukseen.