1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Elinluovutuskortin voi ladata nyt älypuhelimeen

Ensin oli elinluovutustestamentti. Sitten se muuttui elinluovutuskortiksi ja nyt tahdon elinluovuttajaksi voi kertoa nykyaikaisesti älypuhelimeen ladatulla mobiilikortilla.

Kotimaan uutiset
Elinluovutuskortti älypuhelimessa.
Sannimari Lehtilä / Yle

Elinluovutuskortti täyttää tänä vuonna 40 vuotta. Syntymäpäivän kunniaksi elinluovutuskortin voi ladata nyt myös älypuhelimeen. Sovelluksen kautta oman tahdon voi kertoa läheisille nykyaikaisesti.

Munuais- ja maksaliiton viestintäpäällikkö Petri Inomaa sanoo, että elinluovutuskortti on edelleen ajankohtainen.

– Kortti kertoo oman tahdon yksiselitteisesti ja varmistaa sen toteutumisen. Sovelluksen kautta on helppo innostaa myös kavereita tekemään oma elinluovutuskortti, kun omansa jakaa vaikka Instagramiin, hän sanoo.

Sovelluksesta voi lähettää tiedon elinluovuttajatahdostaan tekstiviestinä, sähköpostina, sosiaalisen median viestinä tai soittamalla. Maanantaina 5. lokakuuta alkavalla kampanjalla halutaan aktivoida ihmisiä hankkimaan joko perinteinen kortti tai lataamaan uusi mobiiliversio ja välittämään tietoa lähipiirille.

Sovelluksen voi ladata sovelluskaupoista tai sivulta www.elinluovutuskortti.fi/mobiili (siirryt toiseen palveluun). Mobiilikortti on saatavilla jo nyt Android- ja Windows Phone -puhelimiin sekä tabletteihin. iPhone-sovellus odottaa vielä julkaisua. Mobilapplikation finns också på svenska.

Lähteet: Munuais- ja maksaliiton tiedote

Lue seuraavaksi