Taantuma ei tainnuttanut lomalentoja – uudet reitit voivat vetää matkailijoita myös pohjoiseen

Oulusta lennetään ensi kesänä Kreetalle ja Alanyaan. Finnairin uusien reittilentojen toivotaan vetävän matkailijoita myös Oulun suuntaan.

Kotimaa
Airbus A350 XWB ilmassa
Finnair

Finnair lentää kerran viikossa Oulusta Kreikan Kreetalle ja Turkin Alanyaan kesä-, heinä- ja elokuussa 2016. Yhtiö ilmoittaa käyttävänsä lennoilla Airbus-kalustoa.

Oulun lentoaseman päällikkö on Finnairin ilmoitukseen hyvin tyytyväinen, sillä vasta viime keväänä lentoyhtiö Norweigian lopetti reittilennot Oulusta Välimerelle reitillä Oulu - Alicante.

– Tämä on hieno, uusi avaus. Itse näen, että se on hyvin positiivinen viesti lentoyhtiöltä lentoasemalle ja koko alueelle, täältä lähteville matkailijoille.

– Mutta ainahan sitä toivotaan, että reittilennot toisivat matkailijoita tänne Oulunkin suuntaan, Oulun lentoaseman päällikkö Liisa Sallinen sanoo.

Finnair ilmoittaa lentävänsä uudet reitit Airbus-kalustolla.

Lomalentotoiminta Oulusta etelän kohteisiin on jatkunut vilkkaana taloustaantumasta huolimatta. Esimerkiksi kuluvalla viikolla uutisoitiin Easyloman loppukeväästä aloittamista suorista lomalennoista Oulusta Costa del Soliin.

– Tarjontaa ja matkustajia on ollut ihan mukavasti. Lomalennoillahan kohteet vaihtelee. Syksyllä ja keskellä talvea mennään eri paikkoihin, kuin keväällä ja kesällä.