Kansanedustaja Markku Pakkanen (kesk.) kannattaa kiristyvää maahanmuuttopolitiikkaa: "Ei tätä polttopulloilla ratkaista"

Keskustan kaakkoissuomalainen kansanedustaja Markku Pakkanen uskoo talouden nousevan entistä ahkerammalla työnteolla. Vientiteollisuutta voisi hänen mukaansa auttaa esimerkiksi energiaverotusta alentamalla. Turvapaikanhakijoista Pakkanen toivoo asiallista ja kriittistäkin keskustelua.

kansanedustajat
Kansanedustaja Markku Pakkanen (kesk.)
Yle / Juha Korhonen

Keskustan kaakkoissuomalainen kansanedustaja Markku Pakkanen sanoo, että turvapaikanhakijatilanne on hallituksen ja viranomaisten hallinnassa.

– Tilanne on hallinnassa siinä mielessä, että täällä reagoidaan vahvasti. Maahanmuuttokysymyksiä pohtiva ministeriryhmäkin on perustettu ja kokoontunutkin.

Esimerkiksi Irakista tulevien turvapaikanhakijoiden on vastaisuudessa aiempaa vaikeampaa saada turvapaikka Suomesta.

– Tiukennus on hyvä. Kokonaisuus on äärimmäisen haasteellinen, mutta osa ei ole valitettavasti myöskään puhtain paperein liikkeellä, sanoo hallituspuoleen kansanedustaja Pakkanen (kesk.).

Pakkasen arvion mukaan Suomeen tarvitaan vielä lisää vastaanottokeskuksia ja hätämajoitusta.

– Toivoisin, että kunnissa tehtäisiiin päätökset nopeasti. Aidosti turvapaikkaa hakevat saadaan poimittua sieltä ja niin sanotut shoppailijat saataisiin myös eroteltua. Näille "shoppailijoille" kenties nopea sekä vapaaehtoinen palautus olisi oikea ratkaisu.

Polttopullo ei ratkaisu

Kansanedustajan kotikaupungissa Kouvolassa paikallinen mies heitti hiljattainpolttopullonhätämajoituskeskukseen.

Ei tätä polttopulloilla ratkaista.  Sen ymmärrän, että maahanmuutosta käydään asiallista ja kriittistäkin keskustelua. Niin pitää ollakin.

Markku Pakkanen

– Surullista. Ei tätä polttopulloilla ratkaista. Sen ymmärrän, että maahanmuutosta käydään asiallista ja kriittistäkin keskustelua. Niin pitää ollakin. Asiallista keskustelua ei tahdo netistä löytyä, mutta eduskunnassa sitä käydään.

Pakkasen mukaan myös turvapaikanhakijoiden tulee sopeutua Suomen yhteiskuntaan, sääntöihin sekä tarjottavaan ruokaan.

VR pärjää kilpailussa

Tauon jälkeen eduskuntaan palannut Markku Pakkanen (kesk.) on taustaltaan kuljetusyrittäjä.

Ensi vuoden budjetissa ei uusille tiehankkeille rahaa heru. Kansanedustaja kaivaa myönteistä silti esiin.

– Haastava aika ja euroja ei tahdo riittää. Myönteistä on kuitenkin, että korjausvelkaa yritetetään lyhentää. Siellä on esimerkiksi ensi vuodeksi 100 miljoonaa euroa tällaista rahaa.

Rahat ovat tiukilla myös raideliikenteessä ja VR on ilmoittanut karsivansa junavuoroja.

– En usko, että lakkautuksia perutaan. Korvaavaa liikennettä on tulossa ja esimerkiksi Linja-autoliiton edustajat ovat ilmaisseet, että he ovat kiinnostuneita korvaavuuksista, miettii Pakkanen.

Kansanedustaja uskoo, että hänen kotikentälläänkin merkittävä työllistäjä VR jatkaa valtio-omisteisena yhtiönä.

– Uusi toimijoita voi tulla markkinoille ja kilpailua avataan, mutta uskon VR:n pärjäävän tulevassa kilpalussa hyvin.

Vientiteollisuudelle apua ja asenteisiin ahkeruutta

Keskustan kaakkoissuomalainen kansanedustaja Markku Pakkanen sanoo, että talous saadaan nousuun töitä tekemällä.

Kuljetusyrittäjänä olen tottunut, että töitä tehdään silloin, kun on ja välillä myös pitempään.

Markku Pakkanen

– Ei ole kysymys minuuttimääristä kuten esimerkiksi 20 minuutin pidennykseen tuijottamisesta. Kuljetusyrittäjänä olen tottunut, että töitä tehdään silloin, kun on ja välillä myös pitempään. Mielestäni työnteon asenteita pitäisi muuttaa nykyistä tuloshakuisemmiksi ja ahkeruutta painottavammiksi.

Jos löytyy yhteisymmärrys esimerkiksi palkkojen alentamisesta, niin kansanedustaja on valmis leikkaamaan omaa palkkaansa yhteisesti sovitun prosentin verran.

Pakkasen mukaan vienti olisi erityisesti saatava nousuun. Sitä voidaan hänen mielestään tukea esimerkiksi alentamalla energiaverotusta.

Viennissä on kehitettävä muun muassa metsäteollisuutta ja metallialaa. Uusia tuotteita Pakkasen mukaan voi löytä puhtaan teknologian eli cleantechin suunnasta.

Myös päästönormeillakin on kääntöpuolensa.

– Volkswagenin tapaus osoittaa, että esimerkiksi autoteollisuus on vaikeassa tilanteessa, päättää kansanedustaja Pakkanen.