Peniskuvia ja rinta-arvioita lähettävät miehet häiriköivät jatkuvasti liigaseuran tanssijoita

KooKoon tanssijoiden Facebookiin tulee joinakin viikkoina rivoja kuvia ja asiattomia viestejä lähes päivittäin. Go Go Girlsin kapteeni Essi Frimodig ei ajattele asiaa seksuaalisena häirintänä vaan sanoo, että tällaisiin viesteihin pitää vain tottua.

urheilu
KooKoon Go Go Girls
Nina Saarela

KooKoon Go Go Girlsin tanssijoita lähestytään säännöllisesti rivoin kuvin sosiaalisessa mediassa.

– Jos Facebookiin on lisätty uusi kuva-albumi tytöistä, kuvia ja suoria ehdotuksia alkaa tulla. Se ei ole kivaa, mutta odotettua, kertoo Go Go Girlsin kapteeni Essi Frimodig.

Kuvia ja asiattomia viestejä tulee tanssiryhmän Facebook-sivun postilaatikkoon normaalisti noin kerran viikossa, mutta joinakin viikkoina lähes päivittäin. Kukaan ei kuitenkaan ole lähestynyt tyttöjä omalla nimellään. Yksi kuvien lähettäjistä on erityisen sinnikäs.

– Hän laittaa hyvin ahkerasti kuvia sekä kalsareista että paljaasta peniksestä. En tiedä, ovatko kuvat itse otettuja vai netistä peräisin. Lisäksi miehiltä saattaa tulla sen tyyppisiä viestejä, että sillä tummalla on kivat tissit, Frimodig sanoo.

Kaikenlaisia hiippareita

Ryhmän Facebook-sivua ylläpitää kolme Go Go Girlsin jäsentä. Ylläpitäjät eivät ota kuvia puheeksi muiden tanssijoiden kanssa.

En viitsi olla turhasta nipottaja. Tähän pitää vain tottua, kun on paljon esillä.

Essi Frimodig

– Kerromme aina uusille tytöille, että netissä voi olla kaikenlaisia hiippareita. Jos näitä kuvia alkaa tulla jollekin henkilökohtaisesti, niin sitten asiaan puututaan. Suurin osa yhteydenotoista on ihan asiallisia kehuja, että oletpa nätti.

Frimodig ei ole vienyt kuvien lähettelyä poliisille, vaan pitää sitä melko harmittomana. Hän ei ajattele asiaa seksuaalisena häirintänä, vaikka siitä mitä ilmeisimmin on kyse.

– Jos joku laittelee vain kuvia, niin ei sitä osaa ottaa pahalla. En viitsi olla turhasta nipottaja. Tähän pitää vain tottua, kun on paljon esillä. Ja asian voi aina viedä poliisille, jos se menee pahemmaksi.

Napaa ei näy

Tanssiryhmällä on kolme erilaista asua, joihin kuuluu lyhyt hame ja toppiyläosa. Hameen alla on usein mustat sortsit.

– Napaa ei näy ja ylävartalo on peitossa. Kaula-aukko on V:n mallinen.

Lahden Pelicansin tanssijat luopuivat niukoista vaatteista ja pukeutuvat nykyään peittäviin oloasuihin. Frimodigin mukaan Kouvolassa ei ole tällaisia aikomuksia.

– Olen itse suunnitellut asut, joten ei niitä viitsi alkaa suunnitella uudestaan. Niissäkin tulee jo helposti kuuma. Pelien aikana yleisö käyttäytyy suhteellisen hyvin. Joskus joku viheltelee.

Go Go Girlsin tanssijat ovat yhtä lukuun ottamatta täysi-ikäisiä. Ikähaarukka on 18–26 vuotta.

– Minulla on ollut sääntö, että taitava 17-vuotias voidaan ottaa ryhmään. Esiintyjien pitää olla täysi-ikäisiä, koska vaatteet ovat tuollaiset.