"On kysytty, tarvitaanko talvivarusteita" – Alaikäisten turvapaikanhakijoiden uusille koululuokille hyvä vastaanotto Espoossa

Espoon Kalajärven kouluun perustetaan kaksi uutta koululuokkaa Rinnekodin vastaanottokeskuksen turvapaikanhakijoista

Kotimaa
Naulakko
Arkistokuva.Yle

Espoon Kalajärven kouluun perustetaan kaksi luokkaa yksin Suomeen tulleille alaikäisille turvapaikanhakijoille. Yhteensä kouluun tulee 24 uutta oppilasta.

Kalajärven koulun rehtorin Leila Tuomisen mukaan pyyntö luokkien perustamisesta on tullut Espoon kaupungilta. Hän ei vielä tiedä, kuinka vanhoja lapsia kouluun on tulossa tai mistä maista he ovat Suomeen tulleet.

– Meillä ei ole muuta tietoa kuin, että kyseessä ovat alaikäiset lapset. En osaa vielä muuta sanoa näistä oppilaista, Tuominen sanoo.

Kalajärven koulun uudet oppilaat asuvat Espoon Rinnekodin vastaanottokeskuksessa.

Espoon Kaitaan ja Leppävaaran kouluissa on toiminut kaksi turvapaikanhakijoiden luokkaa jo elokuusta asti. Espooseen on lisäksi suunnitteilla vielä kaksi uutta luokkaa, mutta vielä ei tiedetä, mihin kouluun tai kouluihin ne perustetaan.

Kalajärvellä aamunavaus pakolaisista

Kalajärven koulun rehtorin mukaan oppilailta ja heidän perheiltään on tullut positiivista palautetta uusien luokkien perustamisesta. Hän kertoo lähettäneensä asiasta Wilma-viestin vanhemmille.

– On sanottu, että hienoa ja kysytty myös, tarvitaanko talvivarusteita, Tuominen sanoo.

Koulun oppilaille pidettiin tänään perjantaina aamunavaus, jossa käytiin läpi, mitä on olla pakolainen.

Uudet oppilaat aloittavat koulunkäynnin Kalajärven koulussa lokakuun puolivälissä syysloman jälkeen.

Suomeen on tullut tänä vuonna jo noin tuhat alaikäistä turvapaikanhakijaa. Suuri osa heistä on sijoitettu Espooseen.