1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. talous

Mihin maailmantalous on matkalla? Björn Wahlroos ja Ben Bernanke kertovat

Yhdysvaltain keskuspankin entinen pääjohtaja Ben Bernanke on kertonut tänään Helsingissä näkemyksistään maailmantalouden tulevaisuudesta. Nordic Business Forum -tapahtumassa häntä haastatteli pankkiiri Björn Wahlroos. Yle Uutiset seurasi talousvelhojen seminaarikeskustelun.

talous
Björn Wahlroos ja Ben Bernanke.
Björn Wahlroos ja Ben Bernanke.Yle ja Michael Reynolds / EPA

Osa artikkelin sisällöstä ei ole välttämättä saavutettavissa esimerkiksi ruudunlukuohjelmalla.

Kaksipäiväisen Nordic Business Forumin pääesiintyjä on rahoitusmaailmaa ehdottomalta ykköspaikalta seurannut Yhdysvaltain keskuspankin (Fed) entinen pääjohtaja Ben Bernanke. Hän johti keskuspankkia viime vuoteen saakka, mutta myös silloin kun globaali finanssikriisi alkoi vuonna 2008.

Bernanken esityksen otsikkoa Helsingissä ei voi moittia ainakaan liiasta suppeudesta. Hänen aiheenaan on ”rahoitus ja maailman talouden tulevaisuus”.

Bernanken ei tarvitse olla suuren aiheen kanssa Messukeskuksen mittavalla lavalla yksin. Häntä haastattelee UPM:n, Nordean ja Sammon hallitusten puheenjohtaja Björn Wahlroos.

Yleisönä on 5500 talouden ja liike-elämän johtajaa, asiantuntijaa ja vaikuttajaa. Pääsyliput tapahtumaan myytiin loppuun jo vuosi sitten.

Lue seuraavaksi