1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Kaupan varaston katto sai kyytiä ja seinää kaatui – myrsky heittelee myös pihakalusteita

Kova myrsky on työllistänyt pelastuslaitosta etenkin Jokilaaksojen alueella. Ylivieskassa rautakaupan varaston seinä kaatui tuulen voimasta ja vahingoitti viereisen autoliikkeen autoja.

Pohjois-Pohjanmaalla Ylivieskassa rautakaupan varaston seinä ja katto irtosivat tuulen voimasta 2. lokakuuta. Kuva: Mikko Stig / Lehtikuva

Kova tuuli on romahduttanut Ylivieskassa, Pohjois-Pohjanmaalla, rautakaupan varaston Savarin alueella. Pelastuslaitoksen arvion mukaan kattoa ja varaston peltiseinää on rikkoontunut satojen neliöiden alueelta.

Hallin takaseinä oli kaatunut kiinteistön vieressä olevan autoliikkeen autojen päälle ja kaksi autoa vaurioitui. Pelastuslaitos on eristänyt alueen ja varasto korjataan, kun tuuli tyyntyy. Myös rautakaupan varastossa ollutta tavaraa on rikkoontunut. Ihmisille ei sattunut vahinkoa.

Jokilaaksojen pelastuslaitokselle on tullut perjantaina iltapäivällä kaikkiaan noin 50 hälytystehtävää. Pelastuslaitosta on työllistänyt lähinnä teille kaatuneet puut. Oulu-Koillismaan pelastuslaitokselle on puolestaan tullut perjantain aikana noin 20 hälytystä, eniten Limingan ja Tyrnävän alueilla.

Lähes kaikissa kunnissa sähkökatkoja

Pohjois-Pohjanmaalla on ollut alkuillasta yli 12 000 kotitaloutta ilman sähköä. Sähköttömiä talouksia oli 21:ssä kunnassa, kun koko maakunnassa on 29 kuntaa. Eniten katkoja on ollut Pyhäjärvellä ja Nivalassa.

Sähkökatkojen määrä on vaihdellut pitkin perjantaipäivää. Puu voi kaatua jo korjatuille linjoille uudestaan, toisaalta osa vioista ei välttämättä aiheuta edes maastoreissua.

– Osa sähköverkosta korjaa itse itsensä. Sitten kun se ei auta, käyttökeskuksesta rajataan vika-alue yhä pienemmäksi. Nykyään pystytään toimimaan paljon tehokkaammin, sanoo sähköverkkoyhtiö Elenian viestintäjohtaja Heini Kuusela-Opas