1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Junan matka pysähtyi lähellä Parkanoa - Puu kaatui sähköratalaitteiden päälle

Pohjoiseen matkalla olleen matkustajajunan matka katkesi kolinaan Parkanon eteläpuolella. Tarkastuksen jälkeen lähistöltä löydettiin sähköratalaitteisiin nojaava puu. Matkustajat selvisivät tapahtuneesta säikähdyksellä.

Kuva: Jyrki Lyytikkä / Yle

Matkustajajuna seisahtui tunniksi sähköratalaitteiden päälle kaatuneen puun takia. Tilanne syntyi ilta-kahdeksan jälkeen Parkanon eteläpuolella. 

– Yhdessä vaiheessa kuului kauhea kolahdus ja tuntui kuin juna olisi noussut vähän ilmaan. Se oli tosi kova pamaus. Sen jälkeen jarrutettiin kuulemma kaksi kilometriä ja juna pysähtyi, kertoo junassa matkustajana ollut Jussi Jormanainen.

Junasta sammuivat joksikin aikaa myös valot. Matkustajat pysyivät kuitenkin rauhallisina.

– Kyllä siinä kaikki heräsivät ja katselivat ympärilleen. Mutta ei ollut pelkoa, koska se oli tosi nopea tilanne, se oli vaan sekunnin jysäys ja sitten se oli ohi, Jormanainen kuvailee.

Matkustajille kerrottiin ensin, että juna oli törmännyt radalle kaatuneeseen sähkötolppaan. Myöhemmin korjattiin, että radalla olikin esteenä puu.

Juna seisoi noin tunnin ja pääsi sitten jatkamaan matkaa kohti pohjoista.

Ei vaaratilannetta

Liikenneviraston rataliikennekeskuksen mukaan kyseessä ei ollut kokonainen puu, vaan kolina syntyi todennäköisesti puun oksista.

Tarkastuksen jälkeen lähistöltä löydettiin sähköratalaitteisiin nojaava puu.

VR:n operaatiokeskuksen mukaan kyseessä ei ollut vaaratilanne ja kolina oli syntynyt "puun osista".

– Kun puu ja juna kohtaavat, jää puu aina kakkoseksi, operaatiokeskuksesta kommentoidaan.

_*Oikaisu klo 23:42 - Lisätty rataliikennekeskuksen sekä VR:n operaatiokeskuksen kommentit ja muutettu otsikkoa. Edellisessä otsikossa kerrottiin junan törmänneen kokonaiseen puuhun.  _