1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. sähkökatkot

Valio koetteli Pirkanmaatakin – yön jäljiltä 1500 taloutta sähköttä

Lauantain aikana selviää sähköverkkojen vaurioiden laatu, kun helikopterit pääsevät ilmaan.

Keski-Suomessa ja Pohjanmaalla Valio-myrsky katkoi sähköjä ja puita ronskimmalla kädellä. Pirkanmaalla selvittiin vähemmällä, mutta yö on silti ollut paikoin kiireinen.

Leppäkosken sähkön asentajat ovat korjanneet vikoja pitkin yötä ja enää verkossa on yksittäisiä talouksia ilman sähköä. Sama tilanne on muillakin sähköyhtiöillä lukuunottamatta Eleniaa. Elenian verkossa sähköttömiä talouksia on vielä Pirkanmaalla noin 1 500, koko Suomessa 25 000.

– Tämän päivän aikana helikopterit lähtevät ilmaan, koska ne ovat tehokkain tapa saada maastosta tietoa siitä millaiset vauriot ovat. Vaurioista riippuu kuinka nopeasti saadaan korjattua, kertoo viestintäjohtaja Heini Kuusela-Opas.

Pelastuslaitoksella varauduttiin pahempaankin

Pirkanmaan pelastuslaitos oli varautunut kovempaankiin myrskyyn, mutta loppujen lopuksi tehtäviä kertyi yön aikana siedettävät 60. Puita on kaatunut yön aikana niin sähköjohdoille kuin teillekin, mutta ne on saatu raivattua.

Myrsky ennätti Pirkanmaalle vasta pimeän laskeuduttua. Syrjäisemmillä teillä tai esimerkiksi mökeillä saattaakin vielä olla myrskyvaurioita, mutta ne selviävät vasta ihmisten lähtiessä liikkeelle.