Pohjois-Pohjanmaa välttyi vakavilta myrskytuhoilta

Maakunnassa sähköittä oli aamulla edelleen tuhansia talouksia. Sähköyhtiöille riittää töitä viikonlopuksi.

Kotimaa
Valio-myrsky
Timo Nykyri / Yle

Pohjois-Pohjanmaan alueella oli lauantaiaamuna edelleen tuhansia talouksia sähköittä myrskyn vuoksi. Eniten sähköjä oli poikki Haapajärvi-Pyhäsalmi -alueella, noin 2 700.

Yön aikana sähköittä oli sähköyhtiö Elenian alueella Pohjois-Pohjanmaalla enimmillään noin 6 000.

– Meillä on viisi helikopteria ilmassa kartoittamassa tilannetta. Tarkastukset keskittyvät aamun aikana Haapajärven ja Pyhäsalmen seudulle, kertoo sähköyhtiö Elenian viestintäjohtaja Heini Kuusela-Opas.

Sähköjä oli aamulla poikki myös Raahen, Haapajärven ja Pudasjärven alueilla.

Sähköyhtiöt korjaavat sähkölinjoja alustavan arvion mukaan koko lauantaipäivän.

Myrsky on aiheuttanut perjaintai-illan ja lauantain vastaisen yön aikana eniten työtehtäviä Jokilaaksojen pelastusalueella. Pelastuslaitoksella oli kaikkiaan noin 130 tehtävää. Tehtävät koostuivat erilaisista myrskytuhojen korjauksista ja kaatuneiden puiden raivauksista.

Pahimmat tilanteet olivat iltapäivällä Ylivieskassa kaupan suurehkon kylmävaraston katon irtoaminen ja seinän kaatuminen, rakennusten päälle kaatuneet puut ja muutamien kattojen irtirepeytyminen. Muut tehtävät olivat yhden tai useamman puun kaatumisia teille ja sähkölinjoille.

Pelastuslaitosten mukaan myrsky ei ole aiheuttanut Jokilaakson alueella vakavia henkilövahinkoja.

Myrskytuhojen raivaukseen hälytettiin Jokilaaksojen alueella useita kymmeniä pelastustoimen yksikköjä.

Kiireisin aika ajoittui raivauksessa klo 16 ja 20 välille, jonka aikana suoritettiin valtaosa tehtävistä, Pelastuslaitokselta kerrotaan.