Tampereen mielenosoituksissa kahakka – kiistaa siitä kuka aloitti

Koskipuistossa perjantaina mielenosoittajia kuvannutta miestä hakattiin ja potkittiin. Rasismia vastustavan mielenosoituksen järjestäjät kertovat miehen aloittaneen kahakan itse.

Kotimaa
poliiseja ja mielenosoittajia
Rasismisvastainen mielenosoitus ja maahanmuuttoa vastustava mielenosoitus kohtasivat Koskipuistossa Tampereella 2. lokakuuta. Kalle Parkkinen / Lehtikuva

Tampereella oli perjantaina kolme eri mielenosoitusta, jotka poliisin arvion mukaan pääosin sujuivat rauhallisesti. Yhteensä kolme välikohtausta on kuitenkin tullut ilmi. Putkaan joutui yksi henkilö Tullinaukiolta, kun rasismia vastaan mieltään osoittaneiden kimppuun käytiin.

Koskipuistossa taas revittiin banderolleja. Myös mielenosoitusta ja mielenosoittajia läheltäkin kuvanneen Marko Parkkolan ympärillä syntyi kahakka. Parkkolan blogikirjoituksen mukaan rasismia vastustaneet naamioituneet mielenosoittajat iskivät hänet maahan ja veivät häneltä puhelimen.

Kaikki sai rasismia vastustaneen mielenosoituksen järjestäjien mukaan alkunsa siitä, kun Parkkola ei pyynnöistä huolimatta suostunut lopettamaan mielenosoittajien kuvaamista. Järjestäjien mukaan Parkkola otti yhden mielenosoittajista kuristusotteeseen, jonka jälkeen he kaatuivat maahan ja rasismia vastustaneet erottivat heidät väkivalloin toisistaan.

Parkkola kertoo blogissaan, että hän yritti tehdä rikosilmoituksen perjantaina poliisilaitoksen päivystyksessä, mutta sitä ei otettu vastaan. Hän aikoo yrittää vielä ensi viikolla uudelleen.

Poliisia ei ole tavoitettu kommentoimaan tapausta Yle Tampereelle.

Täydennetty 3.10. klo 11.26: Lisätty rasismia vastustaneiden mielenosoittajien näkemys tapahtumista. Vaihdettu alkuperäinen otsikko "Rasismia vastaan mieltään osoittaneet hyökkäsivät sivullisen kimppuun Tampereella"