Poliisi tuli mielenosoitusryhmien väliin – poliisiautot ja mellakkapoliisit rauhoittivat tilanteen Helsingissä

Poliisi on estänyt mielenosoitusryhmien mahdollisen yhteenoton Helsingin Narinkkatorin pakolaismielenosoituksissa. Mielenosoitusten alussa tunnelma on ollut tiivis.

turvapaikanhakijat
Poliiseja ja mielenosoittajia.
Poliisi eristää Loppu rasismille Helsingissä ja Rajat kiinni -mielenosoitukset toisistaan Narinkkatorilla.Heikki Saukkomaa / Lehtikuva
Poliiseja ja mielenosoittajia.
Poliisi valvoo mielenosoituksia Helsingin keskustassa.

Poliisi on eristänyt vastakkaiset mielenosoitusryhmät Helsingin Narinkkatorin pakolaismielenosoituksissa.

Avointa Suomea ja Helsinkiä kannattavat mielenosoittajat lähestyivät pakolaisten maahantuloa vastustavia mielenosoittajia huutelemalla. Poliiseja tuli paikalla nopeasti lisää ja he eristivät uhkaavan tilanteen poliisiautoilla ja nauhoilla. Paikalla on muutama kymmenen mellakkavarustein pukeutunutta poliisia, jotka seisovat nyt mielenosoitusryhmien välillä.

Poliisin arvion mukaan väliintulolla estettiin ryhmittymien yhteydenotto. Eristämällä ryhmät poliisi on saanut tilanteen nopeasti rauhoittumaan.

Paikalla on arvion mukaan useita satoja mielenosoittajia. Pakolaismyönteisiä mielenosoittajia on selvästi enemmän kuin Rajat kiinni -mielenosoituksen osallistujia.

Poliisin arvion mukaan paikalla on noin 600 mielenosoittajaa. Poliisi on ottanut kiinni tapahtuman yhteydessä kolme ihmistä, joista yksi potkaisi poliisiauton lampun rikki.

Aurinkoisessa Helsingin keskustassa on myös paljon lauantaiostoksilla olevia kaupunkilaisia.

Osa artikkelin sisällöstä ei ole välttämättä saavutettavissa esimerkiksi ruudunlukuohjelmalla.