1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Ulkomaat

Järjestö: Venäjän ilmaiskuissa Syyriassa kuollut lähes 40 siviiliä – joukossa useita lapsia

Vain murto-osa Venäjän iskujen uhreista on Isis-taistelijoita, Syyrian tilanteen tarkkailuun erikoistunut järjestö kertoo.

Venäjän läsnäoloa Syyriassa vastustavat mielenosoittajat huusivat Venäjän presidentin Vladimir Putinin vastaisia iskulauseita Istanbulissa lauantaina. Kuva: Sedat Suna / EPA

Kaikkiaan 39 siviiliä on kuollut Venäjän neljä päivää kestäneissä ilmaiskuissa Syyriassa.

Kuolonuhrien joukossa on kahdeksan lasta ja kahdeksan naista, Syrian Observatory for Human Rights -järjestö kertoi lauantaina.

Näin vain murto-osa Venäjän iskujen uhreista on Isis-taistelijoita, järjestö sanoo. Sen mukaan venäläishävittäjät ovat tappaneet kaikkiaan 14 islamistitaistelijaa. Uhreista kaksi kuuluisi terroristiverkosto al-Qaidan paikallisjärjestöön al-Nusran rintamaan, loput Isis-järjestöön.

Syrian Observatory for Human Rights on kerännyt tietonsa Syyriassa toimivan lähdeverkostonsa avulla. Järjestöä johdetaan Britanniasta.

Venäjä on väittänyt kohdistaneensa iskunsa Isisiä vastaan, mutta länsimaat ovat syyttäneet Venäjää siviilien ja maltillisiin kapinallisjärjestöihin kuuluvien taistelijoiden tappamisesta.

Muun muassa Britannian ulkoministeri Michael Fallon arvioi lauantaina, että Venäjä tekisi vain viisi prosenttia ilmaiskuistaan Isisiä vastaan.