1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Ulkomaat

Poliisi: Oregonin kouluampuja surmasi itsensä

Yhdeksän ihmistä torstaina surmannut mies ei kuollut poliisin luoteihin, ilmenee kuolemansyytutkimuksesta. Poliisi selvittää paraikaa 26-vuotiaan miehen veriteon motiiveja.

Kuva: Yle Uuutisgrafiikka

Oregonilaisessa koulussa yhdeksän ihmistä viime torstaina surmannut ampuja tappoi itsensä veriteon jälkeen. Douglasin piirikunnan sheriffi John Hanlin kertoi lauantaina, että kuolemansyytutkinnan mukaan Roseburgin pikkukaupungissa sijaitsevassa Umpqua Community Collegessa ammuskellut 26-vuotias mies kuoli oman käden kautta.

Ampuja kävi tulitaistelun poliisin kanssa ja rikostutkijat kertoivat aiemmin miehen kuolleen poliisin luoteihin. Kuolemansyytutkinta kuitenkin osoitti miehen tehneen itsemurhan.

Hanlin kertoi tutkijoiden käyvän läpi useita johtolankoja selvittääkseen ampujan motiiveja. Poliisi on kuullut satoja ihmisiä, joiden joukossa on ampujan naapureita ja perheenjäseniä.

Viranomaisten mukaan ampuja kärsi mielenterveysongelmista. Hän jätti useita sivuja pitkän kirjoituksen, jossa hän kertoi olevansa yksinäinen ja saaneensa sytykkeen tekoonsa aiemmista joukkosurmista.

Ampuja ilmestyi torstaina luennolle, jolle hän oli ilmoittautunut. Hän ampui ensin opettajan, jonka jälkeen hän surmasi kahdeksan oppilasta.

Poliisi on löytänyt yhteensä 14 asetta, jotka kuuluivat ampujalle. Kuusi näistä aseista löytyi Umpqua Community Collegesta.