Hyppää sisältöön

Kokoomus: Turvapaikanhakijoiden tukien taso ja vastikkeellisuus hyvä selvittää

Kokoomuksen Arto Satosen mukaan turvapaikkaa hakevien tukitason leikkaamista on harkittava vakavasti.

Arto Satonen Kuva: Yle

Perussuomalaisten hallituskumppani kokoomus antaa alustavaa tukea sosiaali- ja terveysministeri Hanna Mäntylälle (ps.), joka haluaa enemmän vastikkeellisuutta Suomesta turvapaikan saaneiden sosiaalitukiin.

– Kun tulee paljon työikäisiä ja -kykyisiä henkilöitä, niin tämä toimettomuus on kaikkein pahinta, sanoo kokoomuksen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Arto Satonen.

Satonen ei halua ottaa yksityiskohtaisiin muutostarpeisiin vielä kantaa, mutta hänen mukaansa järjestelmän pitäisi varmistaa, että tulijat ovat joko koulutuksen, tukityön tai työharjoittelun piirissä.

– Tavalla tai toisella pitäisi aktiivitoimessa olla. Luulen, että sitä haluavat sekä maahanmuuttajat itse että se olisi myös järjestelmän kannalta hyvä.

"Tukien taso selvitettävä"

Ministeri Mäntylän mukaan turvapaikan saaneiden pakolaisten tukien tasoa pitäisi jatkossa selvästi madaltaa. Kokoomuksen ryhmyrin Arto Satosen mukaan on ensin syytä odottaa tuloksia selvityksestä, jossa suomalaisten tukien tasoa verrataan muihin EU-maihin.

Satosen mukaan voi hyvinkin olla, että nykyinen taso on turhan korkea.

– Uskon, että meidän on vakavasti harkittava näiden tukitasojen leikkaamista. Mutta kuinka paljon ja millä tavalla, siihen en vielä osaa ottaa kantaa, kokoomuksen Arto Satonen sanoo.

.
.