Hyppää sisältöön

Taysin uusin rakennus saadaan käyttöön etuajassa

Munuaiskeskus ja infektioyksikkö saavat uudet tilat viimeistelyä vaille olevasta E-rakennuksesta. Ensimmäiset käyttäjät saapuvat marraskuun lopulla.

Kuva: Marko Melto / Yle

Tampereen yliopistollisen sairaalan uudistamisohjelman ensimmäinen rakennus on viimeistelyä vaille valmis. Ensimmäiset käyttäjät sairaala-alueen keskellä sijaitsevaan E-rakennukseen saapuvat marraskuun loppupuolella. Aiemman aikataulun mukaan potilaiden hoito olisi alkanut tammikuussa 2016.

Uusiin tiloihin ovat siirtymässä munuaispotilaiden dialyysihoito ja infektioyksikkö. E-rakennusta kiirehdittiin, sillä Taysin dialyysin tämänhetkiset tilat eivät täytä nykyvaatimuksia.

Kuva: Arkkitehtitoimisto Tähtiset Oy & UKI Arkkitehdit Oy

Samoihin tiloihin pääsevät myös Taysin muut munuaistauteja hoitavat yksiköt: poliklinikka, vuodeosasto ja erityisdialyysi. Nyt yksiköt sijaitsevat hajallaan ja kaukana toisistaan. Dialyysipaikkoja lisätään 35:stä 50:een, sillä dialyysihoitoa tarvitsevien potilaiden määrän arvioidaan tulevaisuudessa merkittävästi kasvavan.

Myös Taysin infektiotautien yksikkö pääsee yhteisiin tiloihin E-siiven valmistuttua. Tällä hetkellä infektio-osasto toimii Hatanpään sairaalassa ja poliklinikka Tays Keskussairaalassa. Uusien tilojen myötä Taysin infektioyksikön mahdollisuudet hoitaa entistä vaikeampia sairauksia paranevat oleellisesti. Osastolle tulee 20 paikkaa ja 18 huonetta. Samalla sinne saadaan kaivatut ilmaeristyshuoneet.

E-rakennuksen avajaisia on suunniteltu marras-joulukuulle. Ajankohta tarkentuu myöhemmin.

.
.