Pihlajalinna avaa pikavauhtia vastaanottokeskuksen Kokemäelle

Maahanmuuttovirasto on pyytänyt yksityisiltä sosiaali- ja terveyspalveluyrityksiltä kiireellistä hätäapua turvapaikanhakijoiden majoittamiseen. Pihlajalinna aikoo avata uuden vastaanottokeskuksen muun muassa Kokemäelle.

Kokemäki
Turvapaikanhakijoiden kenkiä vastaanottokeskuksen majoitushuoneen ulkopuolella. Kuva on otettu Hennalan entiseen varuskuntaan perustetussa vastaanottokeskuksessa 25. syyskuuta.
Turvapaikanhakijoiden kenkiä vastaanottokeskuksen majoitushuoneen ulkopuolella. Kuva on otettu Hennalan entiseen varuskuntaan perustetussa vastaanottokeskuksessa 25. syyskuuta.Markku Ulander / Lehtikuva

Yksityinen sosiaali- ja terveyspalveluyritys avaa uuden vastaanottokeskuksen turvapaikanhakijoille. Keskus tulee tehostetun palveluasumisen yksikköön, Kuusama-kotiin. Se on tarkoitus avata jo keskiviikkona.

– Yksikköön majoitetaan noin 70 ihmistä, ensisijaisesti perheitä, kertoo Pihlajalinna Oyj:n toimitusjohtaja Mikko Wirén.

Kuusama-kodin toisessa siivessä asuu vanhuksia, mutta uusi siipi on tyhjillään.

– Kunta edellytti aikoinaan meiltä uuden siiven rakentamista, mutta se on ollut jo hetken aikaa tyhjillään.

Kokemäelle on jo ennestään majoitettu turvapaikanhakijoita Pitkäjärven vapaa-ajankeskuksen ja Sataedun tiloihin.

Maahanmuuttovirasto pyytänyt hätäapua

Maahanmuuttovirasto on pyytänyt yksityisiltä sosiaali- ja terveyspalveluyrityksiltä kiireellistä hätäapua, jotta Suomeen saapuville turvapaikanhakijoille löytyisi riittävästi vastaanottotiloja.

Pihlajalinna on tarjonnut Maahanmuuttovirastolle turvapaikanhakijoiden vastaanottokeskustoiminnan aloittamista välittömästi kolmella yhtiön nykyisellä toimintapaikkakunnalla Kokemäellä, Hämeenlinnassa ja Kihniössä.