Pihlajalinna avaa pikavauhtia vastaanottokeskuksen Kokemäelle

Maahanmuuttovirasto on pyytänyt yksityisiltä sosiaali- ja terveyspalveluyrityksiltä kiireellistä hätäapua turvapaikanhakijoiden majoittamiseen. Pihlajalinna aikoo avata uuden vastaanottokeskuksen muun muassa Kokemäelle.

Turvapaikanhakijoiden kenkiä vastaanottokeskuksen majoitushuoneen ulkopuolella. Kuva on otettu Hennalan entiseen varuskuntaan perustetussa vastaanottokeskuksessa 25. syyskuuta. Kuva: Markku Ulander / Lehtikuva

Yksityinen sosiaali- ja terveyspalveluyritys avaa uuden vastaanottokeskuksen turvapaikanhakijoille.  Keskus tulee tehostetun palveluasumisen yksikköön, Kuusama-kotiin. Se on tarkoitus avata jo keskiviikkona.

– Yksikköön majoitetaan noin 70 ihmistä, ensisijaisesti perheitä, kertoo Pihlajalinna Oyj:n toimitusjohtaja Mikko Wirén.

Kuusama-kodin toisessa siivessä asuu vanhuksia, mutta uusi siipi on tyhjillään.

– Kunta edellytti aikoinaan meiltä uuden siiven rakentamista, mutta se on ollut jo hetken aikaa tyhjillään.

Kokemäelle on jo ennestään majoitettu turvapaikanhakijoita Pitkäjärven vapaa-ajankeskuksen ja Sataedun tiloihin.

Maahanmuuttovirasto pyytänyt hätäapua

Maahanmuuttovirasto on pyytänyt yksityisiltä sosiaali- ja terveyspalveluyrityksiltä kiireellistä hätäapua, jotta Suomeen saapuville turvapaikanhakijoille löytyisi riittävästi vastaanottotiloja.

Pihlajalinna on tarjonnut Maahanmuuttovirastolle turvapaikanhakijoiden vastaanottokeskustoiminnan aloittamista välittömästi kolmella yhtiön nykyisellä toimintapaikkakunnalla Kokemäellä, Hämeenlinnassa ja Kihniössä.