Hyppää sisältöön

Eihän täällä kuule edes omia ajatuksiaan – Merkitse meluisa paikka karttaan

Melu heikentää kuuloa, mutta se voi myös haitata työntekoa, häiritä unta ja vähentää kokonaisen asuinalueen viihtyisyyttä. Kerro meille paikka, jossa on mielestäsi liikaa melua.

Melu häiritsee ja siitä on haittaa kuulolle. Lähes varmoja merkkejä liiasta melusta ovat muun muassa korvien soiminen tai se, että vieressä seisovalle pitää huutaa.

Yleensä melua on paljon työmailla, mutta vilkas liikennekin voi aiheuttaa häiritsevää melua.

Keräämme tietoa meluisista paikoista ympäri Suomen. Merkitse mielestäsi meluisa paikka karttaan. Kerro myös mistä melu syntyy ja miten se on sinuun vaikuttanut. Teemme kertomistanne meluisista paikoista juttuja valtakunnallisena Hiljaisuuden päivänä torstaina 8. lokakuuta.

Näin teet karttamerkinnän

1. Klikkaa +-merkkiä. Aseta kohteen sijainti, joko liikuttelemalla karttaa tai hakemalla paikan nimellä tai osoitteella haluamasi sijainti.

2. Kuvaile, missä merkitsemäsi kohde sijaitsee ja millainen se on. Jos sinulla on tietoa tai tarinoita merkitsemästäsi kohteesta, kerro tietosi.

3. Mikäli sinulla on kuva paikasta, liitä se merkintään kohdassa "Valitse kuva".

4. Kun merkintäsi on valmis, paina "lähetä." Käsittelemme merkintäsi mahdollisimman pian ja julkaisemme sen kartalla.

Voit myös katsella kartalla muiden merkitsemiä kohteita ja kommentoida niitä. Kohteita voit hakea liikuttelemalla karttaa,  laajentamalla kuvaa sekä hakemalla vaikkapa kohteita kotipaikkakuntasi nimellä tai tutuilla osoitteilla.