Pihlajalinna avaa vastaanottokeskuksen entiseen mielenterveyskuntoutujien yksikköön Renkoon

Renkoon avataan uusi turvapaikanhakijoiden vastaanottokeskus. Pihlajalinna avaa vastaanottokeskukset nopealla aikataululla, joten tässä vaiheessa keskusten toiminnasta ei vielä tiedetä tarkemmin, sanoo Pihlajalinnan johtaja Terhi Kivinen:

Kuva: Hannu Harhama / Yle

Sosiaali- ja terveysalan yritys Pihlajalinna avaa tällä viikolla kaikkiaan kolme vastaanottokeskusta. Rengon lisäksi Pihlajalinna perustaa vastaanottokeskukset Kihniöön ja Kokemäelle. Yhteensä Pihlajalinnan vastaanottokeskuksiin tulee 350 paikkaa. 

Rengon vastaanottokeskusta valmistellaan parhaillaan entiseen mielenterveyskuntoutujien yksikköön, Kuntoutumiskoti Rosaan, joka on jo jonkin aikaa ollut tyhjillään. Pihlajalinnan johtaja Terhi Kivinen ei vielä tiedä tarkemmin Renkoon majoitettavien turvapaikanhakijoiden määrää.

Kuva: Hannu Harhama / Yle

– Ihan tarkkaan emme vielä tiedä, muutamia kymmeniä. Määrä selviää alkuviikosta. Heidän alkuperämaataankaan en tiedä, mutta Maahanmuuttoviraston mukaan suurin osa tulijoista tulee Irakista Suomeen tällä hetkellä, eli saattaa olla sieltä kotoisin, mutta tämä ei ole nyt varma tieto.

Keskus työllistää samaan tapaan kuin esimerkiksi SPR:n ylläpitämät keskukset, kertoo Kivinen.

– Terveyden- ja sosiaalihuollon ammattilaisia, ohjaajia, kiinteistöhuollon vartijoita. Suurin osa on omaa, nykyistä henkilökuntaamme ja jonkin verran tarvitaan uuttakin väkeä.

Tässä vaiheessa toiminnan kestostakaan ei vielä tarkoin tiedetä.

– Turvapaikanhakijoiden määrät ovat kasvaneet merkittävästi. Maahanmuuttoviraston mukaan tämä voi kestää useamman vuodenkin, hekään eivät pysty sitä tarkemmin sanomaan.

– Meillä on tiimi kiinni käytännön valmistelutyössä nyt, mutta viimeistään keskiviikkona tiedotamme tarkemmin, kun saamme lisätietoja, keitä sinne tulee ja kuinka paljon, lupaa Kivinen.