Jussi Niinistö torjuu kriisikokouksen: Perussuomalaiset ei ole lähdössä hallituksesta

Perussuomalaisten ensimmäinen varapuheenjohtaja Jussi Niinistö ei ymmärrä, miten perussuomalaisten ero hallituksesta parantaisi mahdollisuuksia vaikuttaa maahanmuuttopolitiikkaan.

politiikka
Perussuomalaisten puolustusministeri Jussi Niinistö eduskunnan täysistunnossa 2. lokakuuta.
Perussuomalaisten puolustusministeri Jussi Niinistö eduskunnan täysistunnossa 2. lokakuuta.Martti Kainulainen / Lehtikuva

Perussuomalaisten ensimmäinen varapuheenjohtaja, puolustusministeri Jussi Niinistö ei kannata ylimääräisen kriisikokouksen järjestämistä, jossa perussuomalaiset arvioisivat uudelleen osallistumisensa hallitukseen.

– En näe tarvetta tällaiselle suuremmalle kokoukselle, koska eduskuntaryhmällä ja puoluehallituksella on kokoukset lähiaikoina, Niinistö totesi.

Puolueen kolmas varapuheenjohtaja Sebastian Tynkkynen esitti maanantaiaamuna, että perussuomalaisten jatkaminen hallituksessa edellyttäisi uutta päätöstä. Tynkkysen mielestä puoluevaltuusto pitäisi kutsua koolle yhdessä eduskuntaryhmän ja puoluehallituksen kanssa, koska esimerkiksi hallituksen maahanmuuttopolitiikka ei ole noudattanut hallitusohjelmaa.

– Minun on henkilökohtaisesti vaikea nähdä, miten hallituksesta eroaminen tällä hetkellä edistäisi maahanmuuton saamista hallintaan, Niinistö sanoi.

Niinistön mielestä perussuomalaisten pitää päinvastoin juuri olla hallituksessa tällaisena kriisiaikana. Niinistö muistutti myös, että puoluekokous antoi elokuussa selvän mandaatin olla mukana hallituksessa.

– Turun puoluekokouksessa oli jo tiedossa Kreikan tukipaketti ja [turvapaikanhakijoiden] taakanjaostakin puhuttiin. Puoluekokous antoi silloin yksimielisen mandaatin [jatkaa hallituksessa].

Niinistön mielestä ongelma on siinä, että EU:ssa ei noudateta yhdessä sovittuja säädöksiä kuten Dublin-asetusta. Asetuksessa määritellään, mikä jäsenvaltio on vastuussa turvapaikanhakijan hakemuksen käsittelystä.

– Koko yhteiseltä turvapaikkasäädännöltä on pohja poissa, kun Dublin-asetusta ei noudateta, Niinistö sanoi.

Juttua korjattu 5.10. kello 17:05. Korjattu kohta, jossa kerrotaan Dublin-asetuksesta.