Soini: Hallituksen jättäminen olisi rintamakarkuruutta

Timo Soini ei lämpene Sebastian Tynkkysen idealle kriisikokouksesta, jossa harkittaisiin uudelleen puolueen pysyminen hallituksessa.

politiikka
Ulkoministeri, perussuomalaisten puoluejohtaja Timo Soini puhui Työmiehen tuumaustunnilla Helsingissä perjantaina 25. syyskuuta.
Ulkoministeri, perussuomalaisten puoluejohtaja Timo Soini puhui Työmiehen tuumaustunnilla Helsingissä perjantaina 25. syyskuuta.Markku Ulander / Lehtikuva

Perussuomalaisten puheenjohtajan Timo Soinin mukaan puolue ei tarvitse ylimääräistä kriisikokousta. Varapuheenjohtaja Sebastian Tynkkysen esille tuomat näkemykset hallituksesta eroamisesta sekä hallituksen nyt toteutettaman maahanmuuttopolitiikan ja hallitusohjelman ristiriidoista käsitellään seuraavassa puoluehallituksen kokouksessa.

– [Erilliselle] kokoukselle ei ole tarvetta. Puolueella on vahva valtakirja sekä jäsenistöltä että kansalta, ja sitä käytetään, Soini arvioi.

Hallituksesta lähteminen olisi Soinin mukaan vastuutonta ja suistaisi Suomen poliittiseen kriisiin.

– Mielestäni olisi rintamakarkuruutta jättää hallitus nykyisessä maahanmuuttotilanteessa. Perussuomalaiset on hallituksessa vaalituloksen perusteella, ja tämä on hyväksytty puolueen päättävissä elimissä ilman äänestystä.

Soini kommentoi asiaa konservatiivien puoluekokouksesta Isosta-Britanniasta tekstiviestillä avustajansa välityksellä.

Perussuomalaisten varapuheenjohtaja Sebastian Tynkkynen ja eduskuntaryhmän puheenjohtaja Sampo Terho keskustelevat aiheesta tänään A-studiossa, TV1 klo 21.00.