Tuulivoimayhtiö vaatii Porin kaupungilta korvauksia

Pori estää tuulivoimaloiden rakentamisen kahta kilometriä lähemmäs asutusta. Tuulipuistoa Poriin suunnitellut yhtiö vaatii nyt Porilta korvausta menettämistään rahoista.

Kotimaa
Tuulivoimala puolipilvistä taivasta vasten.
Arvo Vuorela / Yle

Poriin tuulipuistoa suunnitellut Saba Tuulivoima Oy hakee Porin kaupungilta korvauksia tuulivoimaloiden rakentamiseen tulleista rajoituksista. Asiasta kertoi ensimmäisenä sanomalehti Satakunnan Kansa (siirryt toiseen palveluun).

Porin Saba Tuulivoiman toimitusjohtaja Christoffer Wiik Saba Tuulivoiman suunnittelema Jakkuvärkin tuulipuisto kaupungin länsiosissa meni päätöksen takia jäihin.

"Merkittävät menetykset"

Saba Tuulivoiman toimitusjohtaja Christoffer Wiik ei vielä suostu arvioimaan, minkälaisista rahasummista korvausvaatimuksessa on kyse. Hänen mukaansa yhtiön menetykset ovat kuitenkin merkittäviä.

– Olemme vieneet hanketta kolmisen vuotta eteenpäin ja yhtäkkiä säännöt muuttuvat. Se merkitsee meille paljon ja jollain tavalla on reagoitava, Wiik sanoo.

Olemme vieneet hanketta kolmisen vuotta eteenpäin ja yhtäkkiä säännöt muuttuvat.

Saba Tuulivoiman toimitusjohtaja Christoffer Wiik

Wiik muistuttaa, että tuulipuiston rakentaminen lähtenyt liikkeelle maanomistajien toiveesta. Saba Tuulivoima tuli mukaan maanomistajien kilpailutuksen jälkeen.

– Tuulipuisto on hyväksytty maakuntakaavassa ja ministeriötä myöten. Kunnan pitäisi viedä hanketta eteenpäin. Maanomistajat haluavat viedä hanketta eteenpäin ja ovat hekin huolissaan, mitä tapahtuu, Wiik sanoo.

Porin apulaiskaupunginjohtaja Kari Hannus on kiistänyt, että Porille voisi tulla tuulivoimapäätöksestä korvausvelvollisuus.