Työntekijät haastoivat kaikki kaupungin päättäjät: Hupparit niskaan nuorten puolesta

Kouvolassa nuorisotyöntekijät haastoivat päättäjiä ottamaan kantaa nuorisotyön puolesta. #HupparikansanPuolella -haaste on osa kansallista nuorisotyön viikkoa.

Kotimaa
Ihmisiä poseeraamassa ja ottamassa kuvia.
Ville Pisto / Yle

Kouvolan kaupungin työntekijät ja päättäjät haastettiin maanantaina tukemaan kaupungissa tehtävää nuorisotyötä. Tempaus oli osa valtakunnallista #HupparikansanPuolella-haastetta.

– On tärkeää, että myös päättäjät tuovat esille asennettaan, että miten he haluavat olla nuorten puolella. Nuorisotyö on niin kovin merkittävää nuorten elämänhallinnan kannalta. Ideana on herättää keskustelua siitä, sanoo nuoriso-ohjaaja Niina Soisalo Kouvolan nuorisopalveluista.

Kouvolassa haaste huipentui kaupungintalon rappusille, jossa kaupunginvaltuuston jäsenet vetivät hupparit niskaan ja poseerasivat kameroille. Paikalle saapui reilut kymmenkunta valtuutettua. Yhteensä Kouvolassa heitä on 59.

– Mennään sinne kadulle, missä nuoret ovat. Ollaan mukana jengin arjessa. Nuorisotyö tekee todella hyvää työtä ja laittaa itsensä likoon. Kouvolassa nuoren on hyvä olla. Aika paljon on tarjolla nuorisotoimintaa, sanoo kaupunginvaltuutettu Päivi Kossila (sd.), joka toimii lasten ja nuorten lautakunnan puheenjohtajana.

– Nämä hashtagit sun muut ovat hyvä asia. Toivon, että nuorisotyön osalta säästymme leikkauksilta, sanoo kaupunginvaltuutettu Toni Lampiranta (kesk.), lasten ja nuorten lautakunnan varapuheenjohtaja.

#HupparikansanPuolella-kampanja on nuorisotyöyhteisö Allianssi ry:n vetämä valtakunnallinen tempaustensarja (siirryt toiseen palveluun), jossa haastetaan kuntien, järjestöjen ja seurakuntien nuorten kanssa toimijat tuomaan esille oman työnsä merkitystä. Haaste on osa kansallista nuorisotyön viikkoa.

Kouvolassa kaupungin nuorisopalvelujen vetämä haastekampanja näkyy vielä keskiviikkona, kun se rantautuu Kouvolan seudun ammattiopistoon.