Hyppää sisältöön

Luottotietoyhtiö: Pahiten velkaantuneella suomalaisella 180 000 000 euroa perinnässä

Joka 15. suomalaisella on maksuhäiriömerkintä, ja pahiten velkaantuneilla kyse on päätähuimaavista summista, kertoo markkinatietoyhtiö Bisnode.

Suomessa on lähes 30 yksityishenkilöä, joilla on perinnässä yli 10 miljoonan euron velat, kertoo markkina- ja luottotietoyhtiö Bisnode.

Velkakuninkaan henkilökohtaiset velat ovat peräti 180 miljoonaa euroa. Maksuhäiriötilaston toiseksi suurin yhteenlaskettu velka kalpenee sen rinnalla, vaikka on sekin yli 80 miljoonaa euroa.

– Joissain tapauksissa suuret velat voivat olla seurausta rikoksista, kertoo Bisnoden asiakkuusjohtaja Pasi Leino.

– Kyse voi olla silloin pitkäaikaisesta tavoitteellisesta toiminnasta jättää maksut maksamatta. Esimerkiksi lainaa tai edes pikavippejä ei tavallisesti myönnetä henkilöille, joiden luottotiedot eivät ole kunnossa.

Ääritapaukset ovat oma lukunsa, mutta ylivelkaantuminen on kovin tavallista. Bisnoden mukaan joka 15. suomalaisella on maksuhäiriömerkintä.

Suuri osa suomalaisten maksuhäiriöistä syntyy jättämällä yhteiskunnan palvelut maksamatta. Esimerkiksi ajoneuvoveron maksamattomuus oli vuosi sitten syynä puoleen miljoonaan maksuhäiriömerkintään.

.
.