Hurrikaani Joaquinissa kadonneen rahtilaivan uskotaan uponneen

Yhdysvaltain rannikkovartiosto sanoi löytäneensä merestä yhden ruumiin sekä runsaasti laivasta peräisin olevia tavaroita. Laivassa oli 33 hengen miehistö.

Rahtialus El Faro. Kuva: Tote Maritime / EPA

Yhdysvaltain rannikkovartiosto sanoi maanantaina, että hurrikaani Joaquinin aikana Bahaman lähistöllä kadonnut rahtialus on uponnut.

Floridasta Puerto Ricoon matkalla olleessa El Faro -rahtialuksessa oli 33 hengen miehistö. Miehistön jäsenistä 28 oli yhdysvaltalaisia ja viisi puolalaisia.

Alus lähetti torstaina satelliitin välityksellä hätäviestin, että sen sähköt ovat katkenneet, se on kallistunut ja alukseen virtaa vettä. Tämän jälkeen kaikki yhteydet laivaan menetettiin.

Hurrikaani Joaquin oli tuolloin 3. kategorian hurrikaani ja sen tuulten voimakkuus oli jopa 54 metriä sekunnissa. Puuskissa tuulennopeus oli tuotakin kovempi. Aallot olivat yli 15 metriä korkeita.

Rannikkovartiosto lähetti 224-metrisen aluksen etsintöihin useita aluksia sekä lentokoneita. Mukana etsinnöissä on myös aluksen varustamon lähettämiä aluksia sekä Yhdysvaltain laivaston ja ilmavoimien lentokoneita.

Sunnuntaina rannikkovartiosto löysi merestä kaksi laajaa aluetta, joilla kellui aluksesta peräisin olevia tavaroita.

Etsinnöissä löytyi myös toinen aluksen pelastusveneistä. Molempiin mahtui 43 ihmistä.

Lisäksi merestä löytyi aluksen pelastusrengas sekä pelastuspukuja, joista yhden sisällä oli menehtynyt ihminen.

Rannikkovartiosto sanoi jatkavansa edelleen etsintöjä ja yrittävänsä löytää mahdollisia eloonjääneitä.