Juutalaispariskunnan murhasta Länsirannalla pidätettiin viisi epäiltyä

Israelin mukaan epäillyt kuuluvat Hamas-järjestöön ja ovat tunnustaneet tiedustelupalvelun kuulusteluissa.

Ulkomaat
Kolme sotilasta ampumavalmiina kaadetun pöydän takana, viisi seisoo taustalla seinän vieressä.
Israelilaissotilaat asemissa kiviä heitteleviä mielenosoittajia vastaan Hebronissa Länsirannalla sunnuntaina.Abdel al Hashlamoun / EPA

Israelin turvallisuusjoukot ovat kertoneet pidättäneensä viisi palestiinalaisten Hamas-järjestöön kuuluvaa miestä juutalaispariskunnan ampumisen vuoksi. Lisäksi telkien takana on useita avunannosta epäiltyjä ihmisiä, armeija ja tiedustelupalvelu Shin Bethin sanovat tiedotteessaan.

Sen mukaan pidätykset tehtiin jo perjantaina eli päivä veriteon jälkeen. Juutalaisessa siirtokunnassa Länsirannalla asunut rabbi ja hänen vaimonsa kuolivat, kun heidän autoaan tulitettiin. Takapenkillä istuneet neljä lasta eivät haavoittuneet.

Epäillyt ovat tunnustaneet Shin Bethin kuulusteluissa, turvallisuusjoukkojen tiedotteessa sanotaan.

Sen mukaan yksi pidätys tehtiin Nablusissa sairaalassa, jonne yksi epäillyistä oli joutunut kumppaninsa harhaluodin vuoksi heidän paetessaan ampumapaikalta.

Kaksi palestiinalaispoikaa ammuttiin mielenosoituksissa

Maanantaina Länsirannalla Betlehemissä kuoli 13-vuotias palestiinalaispoika Israelin sotilaiden luodeista, ja toinen mielenosoittaja haavoittui, kertovat sairaalalähteet. Israelin asevoimat on sanonut tarkistavansa tietoja.

Aiemmin maanantaina 18-vuotias palestiinalaisnuorukainen kuoli Tulkaremissa niin ikään mielenosoittajien ja Israelin joukkojen yhteenotossa.

Yhteenotot kiviä heittelevien mielenosoittajien ja aseistautuneiden israelilaisjoukkojen välillä ovat yltyneet viime viikkoina Länsirannalla ja etenkin al-Aqsan temppelialueella Jerusalemissa.

Lähteet: AFP, AP, Reuters