"Suomi jää minulle väkisinkin liian pieneksi" – Suomalaistaikuri suuntaa Abu Dhabiin

Suomi on jäämässä liian pieneksi illusionisti Henri Kemppaiselle. Mies haluaa tehdä isoja illuusiotapahtumia, joille on tilausta ulkomailla. Vaikka show'n koko kasvaa, perusajatuksena pysyy se, että tapahtumasta pitää rakentaa yhtenäinen tarina.

viihde
Illusionisti Henri Kemppainen
Jarmo Nuotio / Yle

Ulkomaille voi kaupata perinteisten vientituotteiden lisäksi myös taikatemppuja. Tätä mieltä on hyrynsalmelaislähtöinen illusionisti Henri Kemppainen, joka valmistelee ensimmäisiä isoja illuusiotapahtumiaan marraskuuksi Abu Dhabiin ja Viroon.

– Olen rakentanut ulkomaille menoa jo monta vuotta, sillä illuusioshown teossa Suomi jää minulle väkisinkin liian pieneksi. Ulkomailla on tilausta suurille showtapahtumille, jonne pystyy toki sijoittamaan sisälle pienimuotoisempaa lähitaikuutta yleisön sekaan.

Kemppaisen mukaan ulkomaille lähteminen ei muuta illuusioshow'n rakennetta, ainoastaan kokoa.

– Lähtökohta on se, että show pitää rakentaa yhtenäiseksi tarinaksi. Tuo tarina kerrotaan sitten puitteiden mukaan mahdollisimman isosti.

Taikomalla eteenpäin

Urallaan uuden haasteen edessä oleva Kemppainen uskoo siihen, että taikuuden varaan voi rakentaa, vaikka tilanne on maailmalla kaikkea muuta kuin vakaa.

Ulkomailla on tilausta suurille showtapahtumille.

Henri Kemppainen

– Toki tiedostan maailman tilanteen, mutta olen toisaalta myös äärimmäisen positiivinen ihminen. Minä rakennan uraani niin, että minulla on koko ajan selkeä visio tulevasta. Tähtäin on jo muutaman vuoden päässä.

Koska miehellä on selkeästi taika hallussa ja katse kaukana tulevassa, niin häneltä irtoaa pikapohdinnan jälkeen myös ajatus siitä, miten Suomessa kaikkia mietityttävä tuottavuusloikka ja samalla yhteiskuntasopimus voitaisiin taikoa kasaan.

– Lähdetään siitä, että pidetään ensin kevyt istunto ja mietitään asiaa hetki. Sitten otetaan mukaan pari taikaelementtiä, eli taiotaan pari asiaa tyhjästä. Sen jälkeen on selvää, että jos kerran tyhjästä voidaan taikoa, se voi tietysti tuottaa tulevaisuudessa paljon enemmän.