1. yle.fi
  2. Uutiset

Etelä-Karjalan ja Kymenlaakson kunnat selvittävät tietotekniikkapalvelujen yhteistyömahdollisuuksia

Etelä-Karjalan kuntien omistaman Saimaan Talous ja Tieto Oy:n ja kotkalaisen ICT-Kymin mahdollisella yhdistymisellä haettaisiin nykyistä laajempaa toimintapohjaa ja edullisempia palveluja omistaja-asiakkaille.

Etelä-Karjala
Eksote, Etelä-Karjalan keskussairaala
Tommi Parkkinen/Yle

Etelä-Karjalan ja Kymenlaakson kunnat selvittävät tietotekniikkapalvelujensa yhdistämistä. Saimaan Talous ja Tieto Oy:n (Saita Oy) ja Kotkassa toimivan ICT-Kymi:n yhdistymisellä haetaan nykyistä edullisempia palveluja.

Kotkan kaupungin johto on osaltaan hyväksynyt, että yhteistyömahdollisuuksia selvitetään. Myös Lappeenrannan seudun kuntajohtajat ovat näyttäneet hankkeelle vihreää valoa.

ICT-Kymi voisi fuusioitua Saitaan

Yhteistoimintasopimusluonnosta kierrätetään parhaillaan lausunnolla Saita Oy:n omistajayhteisöissä. Omistajat ovat myös Saitan asiakkaita.

Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiiri Eksoten hallitus käsittelee yhteistoimintasopimusta huomenna.

– Laajentuminen on yhtiön ja omistajien edun mukaista, perustelee Eksoten hallintojohtaja Keijo Siiskonen.

Yhteistoimintasopimus aiheuttaisi Saita Oy:n osalta niin suuria muutoksia, että alkuperäinen osakassopimus ja yhtiöjärjestys on päivitettävä vastaamaan uutta tilannetta. Käytännössä ICT-Kymi fuusioituisi Saitaan.

Korjattu 6.10. kello 18.16: Kotkan kaupungin johto on hyväksynyt sen, että yhteistyön mahdollisuuksia selvitetään. Toisin kuin artikkelissa aiemmin kerrottiin, hyväksyttävänä ei ole yhteistoimintasopimus, vaan aiesopimus.

Lue seuraavaksi