Avoin keskustelutilaisuus maahanmuuttotilanteesta Hämeenlinnassa – katso suorana

Turvapaikanhakijoiden määrän nousu näkyy Kanta-Hämeessä monin tavoin. Uusia majoitusyksiköitä on perustettu niin Hämeenlinnaan kuin muuallekin maakuntaan. Maahanmuuttotilanteesta keskustellaan Hämeenlinnassa kello 18. Yle Häme välittää tilaisuuden suorana netissä.

turvapaikanhakijat
Grafiikka.
Yle

Hämeenlinnassa on kokemusta turvapaikanhakijoiden majoittamisesta jo vuodesta 2009, kun Lammille perustettiin vastaanottokeskus (siirryt toiseen palveluun). Turvapaikanhakijoiden määrän kasvu on synnyttänyt kaupunkiin nopeassa tahdissa uusia majoitusyksiköitä Renkoon, Iittalaan ja Lammin Mainiemeen. Lammin vastaanottokeskuksen turvapaikanhakijoita on majoitettu myös asuntoihin Hämeenlinnan kantakaupungin alueelle.

Hämeenlinnan valtuuston sosiaalidemokraattien ryhmä järjestää maahanmuuttotilanteesta avoimen kysely- ja tiedotustilaisuuden keskiviikkona 7. lokakuuta Viisarin työväentalolla, osoitteessa Viisarintie 28, kello 18. Yle Häme välittää tilaisuuden suorana verkkolähetyksenä, joka alkaa kello 17.55. Lähetys on katsottavissa suorana myös Yle Areenassa.

Paikalla tilaisuudessa ovat SDP:n kansanedustaja Erkki Tuomioja, Hämeenlinnan kaupungin tilaajajohtaja Jukka Lindberg, Hämeenlinna-Vanajan seurakunnan kappalainen Reijo Sillanpää, SPR:n Hämeenlinnan osaston puheenjohtaja Esa Tarkka ja Hämeen poliisilaitoksen edustaja. Tilaisuuden vetäjänä on kaupunginvaltuutettu Sari Myllykangas (sd.).