Syyrian hallitus aloitti maahyökkäyksen kapinallisia vastaan – Venäjä tukee ilmaiskuilla

Venäjä on tehnyt keskiviikkona ilmaiskuja ainakin Haman ja Idlibin maakunnissa.

Ulkomaat
Suuri taisteluhelikopteri
Venäläinen taisteluhelikopteri sotilastukikohdassa Syyriassa 6. lokakuuta.Reuters

Syyrian hallituksen joukot ovat aloittaneet maahyökkäyksen kapinallisten asemiin ainakin neljässä kohteessa Syyrian länsiosassa. Venäjän ilmavoimat tukevat hyökkäystä ilmaiskuilla, kertoo uutistoimisto Reuters.

Tiedot perustuvat Britanniasta käsin toimivan The Syrian Observatory for Human Rights -järjestön lähteisiin. Järjestön mukaan kyseessä on ilmeisesti ensimmäinen suuri koordinoitu hyökkäys sen jälkeen, kun Venäjä aloitti ilmaiskut kapinallisia vastaan.

– Ensimmäistä kertaa ilmaiskujen aikaan hallituksen joukot ja kapinalliset taistelivat maassa, järjestön johtaja Rami Abdulrahman sanoi.

Abdulrahmanin mukaan maataistelut tapahtuivat Haman maakunnassa. Taistelut alkoivat, kun Syyrian hallituksen joukot ja niitä tukevat puolisotilaalliset joukot hyökkäsivät kapinallisten asemiin Venäjän hävittäjien tekemien ilmaiskujen tukemana.

Hyökkäyksen aikana hallitus on iskenyt myös maasta-maahan-ohjuksilla ainakin neljään kapinallisten asemaan, Abdulrahman kertoo.

Venäjän pommikoneet ovat jo aiemmin iskeneet Haman ja Idlibin maakunnissa sijaitseviin kohteisiin. Suurinta osaa Idlibistä hallitsee kapinallisliittouma, johon kuuluu al-Qaidan Syyrian haara al-Nusran rintama sekä muita islamistiryhmiä.

Lähteet: AFP, AP, Reuters