1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. talous

Pohjois-Karjalan vienti vetää selvästi muuta maata paremmin

Pohjoiskarjalaisilla vientiyrityksillä menee hyvin. Tuoreiden vientitilastojen mukaan Pohjois-Karjalan teollisuuden vienti vetää selvästi koko maata paremmin. Kuluvan vuoden ensimmäisellä puolikkaalla Pohjois-Karjalan vienti oli hieman plussalla (0,6 %), kun koko maan osalta vienti oli peräti 4,6 prosentin pudotuksessa verrattuna viime vuoden saamaan ajanjaksoon.

talous
John Deeren Joensuun tehtaan logo.
Yle / Ari Haimakainen

Pohjois-Karjalan vientiyritykset ovat hyvissä asemissa muuhun Suomeen verrattuna. Tuoreet vientitilastot kertovat, että maakunnan vientiyritykset ovat niukasti kyenneet kasvattamaan vientiä, kun koko maassa vienti on laskenut selvästi.

Tämän vuoden alkupuoliskolla Pohjois-Karjalan vientiyritykset ylsivät viime vuoden vastaavaan aavistuksen plussalle (0.6%). Koko maassa vienti laski 4,6%.

Teollisuuden vienti Pohjois-Karjalassa
Pohjois-Karjalan maakuntaliitto

Syyt Pohjois-Karjalan hyvään tilanteeseen löytyvät muun muassa metalli- ja muoviteollisuuden menestymisestä.

– Pohjoiskarjalaisten yritysten myönteinen kehitys näkyy erityisesti metalli- ja muoviteollisuudessa. Muovituotteiden vienti oli huimassa lähes 14 prosentin kasvussa, mikä on erittäin kova luku, kertoo aluekehityspäällikkö Jarno Turunen Pohjois-Karjalan maakuntaliitosta.

Turusen mukaan myös metalliteollisuudessa Pohjois-Karjala otti eroa muuhun maahan. Pohjois-Karjalan vienti kasvoi 3,8 %, kun koko maassa jäätiin miinukselle peräti 12,5 %.

Lue seuraavaksi