1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. liikenne

Auttamassa ollut hinausauton kuljettaja kuoli Hämeenkyrössä

Hinausauton kuljettaja oli valmistelemassa aiemmin tieltä suistuneen auton nostoa, kun hän jäi sivuluisuun lähteneen pakettiauton alle.

liikenne
Kartta Hämeenkyrössä sattuneesta vakavasta liikenneonnettomuudesta
Yle

Hämeenkyrössä sattui keskiviikkona aamupäivällä liikenneonnettomuus, jossa kuoli hinausauton kuljettaja.

Onnettomuus sattui Häijääntiellä noin kolme kilometriä Hämeenkyröstä Mouhijärven suuntaan Pahaojantien risteyksen kohdalla. Tie oli vielä puoli yhdentoista jälkeen erittäin jäinen.

Poliisin tapahtumapaikkatutkinnassa on selvinnyt, että hinausauto oli kokonaan Pahaojantien kohdalla olevalla linja-autopysäkillä, ajoradan ulkopuolella.

Mouhijärven suuntaan oli matkalla kolme ajoneuvoa, joista takimmaisena ollut pakettiauto lähti ohittamaan edellään ajaneita autoja. Pakettiauto joutui sivuluisuun ja törmäsi tien vastakkaisella puolella olleeseen hinausauton kuljettajaan.

Kankaanpääläinen vuonna 1952 syntynyt hinausauton kuljettaja menehtyi välittömästi. Pakettiauto suistui tien pientareelle.

Poliisin mukaan osasyynä onnettomuudelle oli se, että pakettiauton edellä ajaneet autot hidastivat nopeutta havaittuaan aiemman onnettomuuspaikan.

Poliisi jatkaa onnettomuuden esitutkintaa liikenneturvallisuuden vaarantamisena ja kuolemantuottamuksena. Päihteillä ei ollut osuutta tapahtumiin.

Lue seuraavaksi