1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Kuopiolaisten koteihin jaettiin tekaistuja tiedotteita "hätämajoituslautakunnalta"

Tiedotteissa väitettiin, että vastaanottajien koteja kartoitetaan turvapaikanhakijoiden hätämajoitustiloiksi.

Kotimaan uutiset
Kuopion tori
Toni Pitkänen / Yle

Kuopion kaupungin nimissä on julkaistu tekaistu tiedote turvapaikanhakijoiden hätämajoituksesta. Ainakin kaupungin opiskelija-asuntoihin Männistössä on jaettu kirjettä, jonka mukaan kaupungin "hätämajoituslautakunta" kartoittaa asunnon ottamista hätämajoitustilaksi.

– Tiedotteessa väitettiin, että mikäli olet saanut postissa tällaisten viestin, kartoitus koskee teidän kiinteistöänne, sanoo Kuopion turvallisuuspäällikkö Lauri Holappa.

Holapan mukaan tiedotteessa oli yritetty matkia kaupungin virallisia tiedotteita: mukana oli kaupungin logo ja kaupungintalon julkisivukuva.

Totuus on, että kaupunki ei ole kartoittamassa yksityisomistuksessa olevia kiinteistöjä hätämajoitusta varten. Kaupungissa ei myöskään ole tiedotteessa mainittua hätämajoituslautakuntaa.

Kaupunki sai tiedon kummallisesta tapauksesta poliisilta, johon yksi tiedotteen saaneista kaupunkilaisista oli ottanut yhteyttä.

– En osaa muuta sanoa kuin että kiusanteko tulee lähinnä mieleen. Tai sitten halutaan ajaa jotakin henkilökohtaista agendaa. Onko sitten ollut tyytymättömyyttä kaupungin toimiin turvapaikanhakija-asiassa vai mitä, Holappa hämmästelee.

Kuopion kaupunki on tehnyt tutkintapyynnön asiasta poliisille.