Tiirismaan lasten koulutyö jatkuu messujen kyljessä

Lahden Tiirismaan peruskoululaisille on järjestymässä väistötilat Urheilu- ja Messukeskukselta sekä Lotilan koululta. Tiirismaan koulurakennus on käyttökelvoton sisäilmaongelmien vuoksi.

Kuva: Tuija Veirto / Yle

Lahden Tiirismaan koululaiset siirtyvät evakkotiloihin Urheilu- ja Messukeskukseen sekä Lotilan koululle.

Suunnitelman mukaan Lotilaan siirtyvät nuorimmat oppilaat eli luokat 0-3. Peruskoulun luokat 4-6 sekä koko yläkoulu siirtyvät Urheilu- ja Messukeskukseen.

Urheilu- ja Messukeskuksessa opetukselle ollaan varaamassa Lahti Hallin kokoustilat sekä täydennyksenä Lahti Hallin tai Vesijärvi Hallin hallitiloja. Opetustiloista on tulossa avoimia ja seinättömiä, mikä on Lahden kaupungin mukaan koulutyölle sekä haaste että mahdollisuus.

Lahden Messujen tuottaja Sami Ahonen kertoo, että koululaisten tulo Urheilu- ja Messukeskukseen ei vaikuta syksyn tapahtumiin.

– Lahden messujen toiminta jatkuu normaalisti joitain poikkeusjärjestelyjä lukuun ottamatta.

Tiirismaan koululaiset ovat väliaikaisissa tiloissa syksyn ajan. Kevätlukukaudella koulu muuttaa Ursan kentälle parakkitiloihin.

Tiirismaan koulurakennus kerralla tyhjäksi

Väistötiloihin siirtymistä ja tilojen järjestelyä valmistellaan seuraavien kahden viikon aikana. Tiirismaan opetus alkaa väistötiloissa syysloman jälkeen.

Yhteensä Tiirismaan peruskoulusta lähtee evakkoon lähemmäs 700 lasta ja 70 työntekijää.

Tiirismaan lukio taas on siirtymässä Aikuiskoulutuskeskukseen Wellamo-opiston tiloihin ja Wellamon toiminta puolestaan osittain Sammonkadulle.

Tiirismaan oppilaiden ja henkilökunnan oireilu on lisääntynyt niin, että koko kiinteistön toiminta siirretään kerralla pois.