Tukka pompulalle, pakarat paljaiksi ja Italiaan!

Urheilutähden haastattelu alkaa harvoin kosteilla pusuilla. Vielä harvinaisempaa on, että kesken haastattelun maajoukkuetason urheilija kyykistyy pissalle. Näin voi käydä, kun jutun kohteena on karvainen MM-mittelijä, kääpiövillakoira Wii.

luonto
Kuvassa Anki Molander ja Wii.
Minna Mustonen / Yle

Pietarsaarelainen Wii ja emäntänsä Anki Molander ovat mukana Suomen maajoukkueessa kilpailemassa agilityn maailmanmestaruudesta Italian Bolognassa 8-11.10.2015.

Wiin luokka on mini, jossa koirien säkäkorkeus on alle 35 cm. Pienellä ja sirolla koiralla on yllättävän vahvat lihakset ja MM-tason agilityyn tarvittavat ominaisuudet: nopeat jalat ja nopea pää.

– Se on ihan täyshullu, vilkkaampi kuin muut koirat, Anki Molander vitsailee.

Wii on emäntänsä mukaan myös ketterä, fysiikaltaan hyvä, luottavainen ja ennen kaikkea yhteistyöhaluinen emäntänsä kanssa.

MM-rata vaatii taitoa ja nopeutta

Viisi-vuotias kääpiövillakoira Wii on treenannut agilityä melkein koko ikänsä. Ratatreenejä on nykyään kerran, pari viikossa. Väliajoilla lenkkeillään metsässä.

Agilityssä koirat kilpailevat hyppy- ja agilityradalla. Selvitettäviä esteitä on Molanderin mukaan yleensä 21-22. MM-rata Italiassa vaatii taitoa ja nopeutta.

Meillä on viisi minuuttia aikaa tutustua rataan ilman koiria.

- Meillä on viisi minuuttia aikaa tutustua rataan ilman koiria. Siellä voi nelisenkymmentä ihmistä pyöriä katsomassa rataa, Anki Molander kertoo.

Molander uskoo Wiin ja Suomen joukkueen (siirryt toiseen palveluun) menestykseen.

– Wii on nopea, sillä on pienet kaarrokset, jotka säästävät aikaa. Suomen joukkue puolestaan on tosi hyvä joukkue.