1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. talous

LG on rekrytoinut kaikessa hiljaisuudessa suomalaisia kännykkäosaajia – 50:stä vain kaksi on korealaisia

LG:n uusi tutkimus- ja tuotekehitysyksikkö avattiin julkisuudelta piilossa jo pari viikkoa sitten. Viestintäjohtaja ei näe syytä, miksi keskukseen ei palkattaisi lähivuosina rutkasti lisää väkeä.

Kuva: Michael Nelson / EPA

LG:n kansainvälinen viestintäjohtaja Ken Hong vastaa puhelimeen aurinkoisena iltapäivänä Soulissa, Etelä-Koreassa.

– Avasimme keskuksen jo syyskuun lopulla, kun teknologiajohtajamme oli Turussa. Aika on ollut kiireistä meille kaikille, joten emme ole kertoneet asiasta julkisuuteen aiemmin, sanoo Hong.

Hongin mukaan keskuksessa on jo nyt töissä noin 50 työntekijää. Heistä vain kaksi on korealaisia. Noin 90 prosenttia työntekijöistä on insinöörejä.

– Meidän ei tarvinnut hakea työntekijöitä ilmoituksilla. Ala on hyvin verkostoitunutta, joten osaajia löytää helposti, sanoo Hong.

Ken Hong: Emme ole juosseet Nokian ja Microsoftin osaajien perässä

LG:n viestintäjohtaja Ken Hong kieltää, että yhtiö olisi nimenomaan palkannut entisiä Nokian ja Microsoftin työntekijöitä.

– Emme ole mitenkään erityisesti olleet heidän perässään. Mutta tietysti käy helposti niin, että kun tapaa yhden Salossa töissä olleen, tapaa monia muitakin, muotoilee Hong.

Ken Hong ei suostu arvioimaan sitä, miten suureksi Turun keskus voisi kasvaa. Kaikki riippuu siitä, miten markkinat kehittyvät.

LG on kuitenkin ilmoittanut suunnittelevansa pitkäjänteistä investointia yksikköönsä.

– Yhden asian voin sanoa suoraan: investoinnit myös Turkuun jatkuvat niin kauan, kuin markkinat kasvavat. Eikä nyt ole näköpiirissä mitään, mikä estäisi niiden kasvamisen, visioi Hong.

Juttua korjattu kello 13: Jutussa puhuttiin alunperin yhtiön operatiivisesta johtajasta, kyseessä on yhtiön teknologiajohtaja.