1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. kulttuuri

Daniel Craig: "Mieluummin viillän ranteeni kuin teen vielä yhden Bondin"

Daniel Craig on lopen kyllästynyt roolinsa James Bondina. Neljännen Bond-roolinsa tehnyt Daniel Craig sanoo lehtihaastattelussa, ettei ole kiinnostunut jatkosta. Hän haluaa mennä urallaan eteenpäin.

Italialainen näyttelijätär Monica Bellucci ja James Bondia esittävä Daniel Craig poseerasivat valokuvaajille Italiassa helmikuussa 2015 uusimman Bond-elokuvan kuvauksien yhteydessä. Kuva: Tiziana Fabi / AFP

– En halua ajatellakaan Bondia. Jos vielä joskus näyttelisin roolissa, tekisin sen ainoastaan rahan takia.

Näyttelijä Daniel Craig mainostaa uutta Bond-elokuvaa yllättävällä tavalla. Craig vaikuttaa englantilaisen Time Out -lehden haastattelussa täysin kyllästyneeltä rooliinsa maailman tunnetuimpana salaisena agenttina.

Craig valittiiin Bondin rooliin kymmenen vuotta sitten. Craigin myötä Bond-hahmo muuttui vakavammaksi ja toiminnallisemmaksi. Alkuepäilyjen jälkeen hän on vakuuttanut sekä arvostelijat että yleisön. Viimeisin Bond-elokuva_ 007 Skyfall _on sarjan menestynein.

James Bond -roolin esittäjästä on käyty kiivasta spekulaatiota koko elokuvasarjan historian ajan. Myös Daniel Craigin seuraajaa on arvuuteltu jo pitempään. Craig itse suhtautuu asiaan välinpitämättömästi.

– Ei kiinnosta pätkääkään, kuka on seuraajani. Tärkeintä on, että hän kehittää roolia ja tekee siitä entistä paremman.

Uudeksi Bondiksi on veikkailtu muun muassa Luther-tv-sarjasta tuttua tummaihoista Idris Elbaa sekä Damien Lewisia, joka nähty Suomen televisiossa muun muassa Forsyten taru -sarjassa.

Daniel Craigin työsopimuksesta James Bondina on liikkunut erilaista tietoa. Tiettävästi 47-vuotiaalla Craigilla on sopimus Spectre-elokuvan jälkeen vielä yhdestä Bondista - se olisi hänen viides Bondinsa.

007 Spectre -elokuva saa ensi-iltansa lokakuun lopussa.