1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. turvapaikanhakijat

Pörssiyhtiö Pihlajalinna täsmentää eilisiä puheitaan: "Emme tarvitse petivaatteita"

Pihlajalinna kertoi keskiviikkona, että sen perustamiin vastaanottokeskuksiin voi tuoda paikan päälle lahjoituksena petivaatteita ja pyyhkeitä. Nyt yhtiö sanoo, että petivaatteet järjestetään turvapaikanhakijoille yhtiön puolesta.

Kuva: Ulla Malminen / Yle

Pörssiyhtiö Pihlajalinna korjaa keskiviikkona julkisuuteen toimittamaansa viestiä.

Yhtiön viestintäpäällikkö Terhi Kivinen kertoi keskiviikkona, että yhtiön avaamiin vastaanottokeskuksiin voi tuoda "paikan päälle lahjoituksena puhtaita ja ehjiä talvivaatteita ja kenkiä, petivaatteita ja pyyhkeitä, leluja ja urheiluvälineitä". Kivinen toisti saman toiveen Yle Satakunnan radiohaastattelussa.

Maahanmuuttovirasto yllättyi Pihlajalinnan tiedotteesta. Virasto maksaa yksityiselle palveluntarjoajalle turvapaikanhakijoiden vastaanottokeskuksen ylläpidosta. Viraston mukaan vastaanottokeskuksen on tarjottava petivaatteet ja pyyhkeet eikä niiden kerääminen lahjoituksina ole tavanomaista.

"Muotoilu huono"

Torstaina Pihlajalinnan viestintäpäällikkö Terhi Kivinen toteaa, että muotoilu oli huono.

– Meillä on ollut kiirettä, Kivinen sanoo.

Resurssimme eivät riitä jokaiseen yksittäiseen tiedusteluun vastaamiseen.

Pihlajalinnan viestintäpäällikkö Terhi Kivinen

Hän kertoo, että yhtiölle on tullut valtavasti yhteydenottoja paikallisilta asukkailta, jotka ovat halunneet lahjoittaa vaatteita, kenkiä tai petivaatteita turvapaikanhakijoille.

– Resurssimme eivät riitä jokaiseen yksittäiseen tiedusteluun vastaamiseen, joten olemme siksi ohjeistaneet, että otamme mahdollisia lahjoituksia vastaan paikan päällä vastaanottokeskuksissa. Tarjoamme lain vaatimat perustarvikkeet ja mm. petivaatteet vastaanottokeskuksissamme emmekä oleta kattavamme näitä tarpeita lahjoitusvaroin, Kivinen sanoo torstaina.

Pihlajalinna avasi vastaanottokeskukset Kokemäelle ja Renkoon keskiviikkona.