Turvapaikanhakijoiden hätämajoitusyksikkö avataan Orivedellä

Ensimmäiset majoittujat pohjoisen järjestelykeskuksesta Torniosta saapuvat bussikuljetuksella torstaina.

Kotimaa
Hätämajoitus
Yle

Tyhjillään oleva kerrostalo Oriveden Sairaalantiellä otetaan käyttöön uutena turvapaikanhakijoiden hätämajoitusyksikkönä torstaina. Asunnoissa voi majoittua 96 turvapaikanhakijaa. Ensimmäisiä majoittujia odotetaan Orivedelle torstaina Torniosta saapuvalla kuljetuksella.

Oriveden hätämajoituksen ylläpidosta vastaavat Oriveden ja Tampereen kaupungit. Kaupunkien yhteistoiminta-alue järjestää yksikköön henkilökunnan ja Oriveden kaupunki vastaa tukipalveluista sekä peruskouluikäisten lasten koulunkäynnistä.

Tampereen hätämajoitustilat täynnä

Tampereen seudulla on tällä hetkellä hätämajoitettuina noin 850 turvapaikanhakijaa ja kaikki hätämajoitustilat ovat täynnä.

Tampereelle aiemmin tulleet turvapaikanhakijoita on majoitettuina Koukkuniemen alueella sekä Kaupin sairaalan kahdella osastolla. Näissä tiloissa on yhteensä 350 henkilöä. Hervannan entisen lukion tiloissa on 60 ja Multisillan entisen koulun tiloissa 64 henkilöä. 27 henkilöä majoittuu Naisten suojakodissa Peltolammilla.

Lisäksi hätämajoitettuna on 38 henkilöä seurakunnan leirikeskuksessa Julkujärvellä Ylöjärvellä. Kaivannon sairaalan tiloissa Kangasalla majoittuu 200 turvapaikanhakijaa.

Kaupungin tiedotteen mukaan kaikki Tampereelle syys-lokakuun aikana saapuneet turvapaikanhakijat ovat hätämajoitustiloissa. Tampereella ei ole tällä hetkellä vastaanottokeskusta. Hätämajoituksessa ollaan lyhyt aika ja siellä odotetaan muuttoa vastaanottokeskukseen. Kaikki hätämajoitustiloissa olevat turvapaikanhakijat rekisteröidään poliisilaitoksella, heiltä otetaan muun muassa sormenjäljet.

Valtaosa Tampereelle tulleista turvapaikanhakijoista on lähtöisin Irakista, muita suurempia kansalaisuusryhmiä ovat somalit ja afganistanilaiset.